Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βουλευτές με τον καλύτερο μισθό στην Ευρώπη θα κόψουν τον κατώτερο!

Και κάπου εδώ σταματάει το μυαλό σου. Η πρώτη σκέψη είναι να κλειδώσεις τις πόρτες της βουλής και να τους κάψεις όλους. Μετά να πουλήσεις τις στάχτες για κοπρία.

Ως σοβαρός blogger όμως πρέπει να διατηρώ την ψυχραμία μου. Ας μεινουμε στα γεγονότα.

Σε άρθρο του Quatremer που δημοσιεύεται στο προσωπικό του μπλογκ στη Liberation αναφέρεται, στις απολαβές των Ελλήνων βουλευτών. «Ξέρατε ότι οι 300 Έλληνες βουλευτές είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους στην Ευρώπη; Και ότι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ δεν διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους;

Αντίο πατρίδα


Να την ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Την Ελληνίδα που φορά το μαύρο μαντήλι για να πενθεί τις χαρές που δεν έζησε και αυτές που έφυγαν ανεπιστρεπτί. Να κουβαλά το ταψί με το ξεροψημένο από φούρνο ψωμί στο κεφάλι ισορροπώντας τα τσακισμένα πόδια της στο καλντερίμι κρατώντας το μέτωπο ψηλά σαν Καρυάτιδα που ακόμα και γερασμένη είναι εκεί για να κρατά τη μετόπη της αξιοπρέπειας.

Βάλτε και μια τζίφρα

Η επιστροφή του βασιλιά


Άρθρον του ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΎΛΗ
-φιλολόγου-


«Μα είναι καιρός οι Αχαιοί
Το δείπνο να ετοιμάσουν,
Όσο που φέγγει, κι έπειτα
Κι αλλιώς θα διασκεδάσουν…
Του τραπεζιού τα δώρα»

(Οδύσσεια)

Οι σημερινοί βουλευτές γνωρίζουν ότι δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι σημερινοί βουλευτές γνωρίζουν ότι δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους και ότι η ψήφος τους δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Απόδειξη ότι άλλοι από αυτούς παραιτούνται και άλλοι φοβούνται και κρύβονται!

Οι σημερινοί βουλευτές γνωρίζουν ότι δεν εκπροσωπούν παρά μόνον τον εαυτό τους. Ότι η ψήφος τους δεν εκφράζει τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού, όπως απαιτεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

Οι σημερινοί βουλευτές γνωρίζουν επίσης ότι από υπαιτιότητα δική τους δεν λειτουργεί η δημοκρατία και ότι από υπαιτιότητα δική τους ο ελληνικός λαός στην πραγματικότητα κινδυνεύει να χάσει την κρατική του υπόσταση. Το κράτος από σύμμαχός του του ελληνικού λαοί έγινε εχθρός του! Οι Έλληνες αισθάνονται ότι μειώνεται η προσωπικότητά τους και ότι δικαιώματα που αποκτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα καταργούνται μέρα με την ημέρα.

Όταν η αντίδραση μας μετατρέπεται εναντίον μας και εναντίον του στόχου μας.

Καταρχήν θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με την ανάρτηση αυτή δεν προσπαθούμε να αποτρέψουμε να αντιδράμε και να αντιστεκόμαστε στο κάθε τι που προσπαθούν να μας επιβάλουν κτλ αλλά για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθεια μας και για να αποτρέψουμε να γυρίσει η προσπάθεια αυτή εναντίον μας.

Όπως όλοι ξέρουμε όταν ένα έθνος ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκεμένο να την ξαναζήσει, για αυτό και εμείς θα σας παρουσιάσουμε 3 γεγονότα που έγιναν και ενώ θα μπορούσε ο αγώνας που έγινε μετά από αυτά να λειτουργήσει  θετικά και δημιουργικά, λειτούργησε καταστροφικά για όλους και αυτό είναι που θέλουμε να αποτρέψουμε να μην ξανασυμβεί.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Κυριακαί τῶν Ἀπόκρεω

«Ὁ δημιουργός τῶν ἄνω καί τῶν κάτω,
τρισάγιον μέν ὕμνον ἐκ τῶν ἀγγέλων,
τριῴδιον δέ παρ᾽ ἀνθρώπων δέχου».


Μέ τούς στίχους αὐτούς προοιμιάζονται τά συναξάρια τῆς περιόδου τοῦ Τριῳδίου. Ὁ οὐράνιος καί ὁ ἐπίγειος κόσμος, οἱ ἄγγελοι καί οἱ ἄνθρωποι, συνάπτονται σέ κοινή συμφωνία. Οἱ ἄγγελοι ψάλλουν στόν δημιουργό των, τόν «δημιουργό τῶν ἄνω», τόν τρισάγιο ὕμνο. Μαζί μέ αὐτούς ἑνώνονται καί οἱ φωνές τῶν ἀνθρώπων, πού ἔρχονται καί αὐτοί νά ψάλουν στόν δημιουργό των, τόν «δημιουργό τῶν κάτω», τριῳδίους ὕμνους. Ἀπό αὐτούς τούς τριωδίους ὕμνους, τά «τριῴδια», ἔλαβε τό ὄνομά της ἡ μεγάλη περίοδος τοῦ λειτουργικοῦ ἔτους, πού κινεῖται μαζί μέ τό Πάσχα καί τό περιβάλλει σάν προεόρτιος καί μεθέορτος περίοδος. Γιατί ὅλο αὐτό τό τμῆμα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους παλαιότερον ἐχαρακτηρίζετο μ᾽ αὐτό τό ὄνομα: «Τριῴδιον».