Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Να πουλάτε και να αγοράζετε με απλότητα και καθαρή καρδιά!

Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτη

Όσοι δεν χρησιμοποιούν το δόλο στις συναλλαγές τους, θα αναριθμηθούν με τους δίκαιους.

Γι’ αυτό, αδελφοί μου, για να μην παραδοθείτε κι εσείς στη δίκαιη παιδεία του Θεού, παραιτηθείτε από κάθε κακία και κάθε είδους υποκρισία. Και ούτε λόγια δόλια και απατηλά να λαλείτε, για να προσελκύσετε στην εργασία σας τους διάφορους προμηθευτές και αγοραστές, ούτε στην πράξη να μεταχειρίζεσθε τη δολιότητα. Αλλά, σαν άκακα βρέφη και ως αληθινοί Χριστιανοί, να ποθήσετε το άδολο και λογικό γάλα. Να συμπεριφέρεσθε με απλότητα, να εργάζεσθε με απλότητα, να πουλάτε και να αγοράζετε με απλότητα και καθαρή καρδιά το εμπόρευμα σας. Έτσι σας προτρέπει να κάνετε και ο κορυφαίος απόστολος Πέτρος στην Επιστολή του: «Πετάξτε από πάνω σας», λέει, «κάθε είδους κακία, κάθε δολιότητα. υποκρισία, φθόνο και κάθε είδους κακογλωσσιά. Σαν τα νεογέννητα βρέφη, να λαχταράτε το λογικό γάλα. για να αυξηθείτε πνευματικά και να ολοκληρώσετε τη σωτηρία σας».

Πανηγυρίζουν για το δωσιλογισμό τους: ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ τους…

Οι ηγεσίες των δύο κυβερνητικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και η προβοκατόρικη τσόντα τους (ΛΑ.Ο.Σ), θα καταγραφούν στην ελληνική ιστορία με τα πιο μελανά στίγματα του δωσιλογισμού και της προδοσίας.
Θα καταγραφούν στην ιστορία σαν τα κόμματα-ανδρείκελα που παρέδωσαν την Ελλάδα στους μαφιόζους του χρήματος, που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην ολοκληρωτική καταστροφή και ΠΤΩΧΕΥΣΗ, που μετέτρεψαν την ελληνική κοινωνία σε οικονομική ΑΠΟΙΚΙΑ του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των τοκογλύφων και σε πολιτικό ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ του 4ου Ράιχ…

Ιδιαίτερα οι σημερινοί ηγέτες αυτών των κομμάτων (Παπανδρέου, Σαμαράς και ο «λαγός» Καρατζαφέρης), καθώς και ο τωρινός πρωθυπουργός των τραπεζιτών (Παπαδήμος), αλλά και τα «επίλεκτα» στελέχη της δωσίλογης μοχθηρίας, όπως ο Βενιζέλος (ο θηριώδης φαφλατάς του δωσιλογισμού), ο Πάγκαλος (η φρενοβλαβής αναίδεια του δωσιλογισμού) και πολλά άλλα ΔΕΝ θα καταγραφούν απλώς στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, άλλα, πολύ σύντομα, θα τρέχουν να κρυφτούν και να λιποτακτήσουν, αν προλάβουν, από τη χώρα…

Το αληθές της ουτοπίας

Άρθρον του ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΎΛΗ
-φιλολόγου-

«το του νόμου έργον, τας βελτίστας φύσεις αναγκάσαι ιδείν τε το αγαθόν και επειδάν ικανώς ιδώσι, μη επιτρέπειν αυτοίς μη μετέχειν των παρ’ εκείνοις τοις άλλοις πόνων»
(Πλάτων, πολιτεία, 519 b-d)

Στο ερώτημα «τι είναι αλήθεια;» η αρχαία ελληνική φιλοσοφία έδωσε απάντησι. Αλήθεια είναι «η απόλυτη συμφωνία της σκέψης με το αντικείμενόν της». Με το πνεύμα αυτό, η αλήθεια είναι κρίσις, σκέψις μέσα στον ανθρώπινο νού. Δεν είναι εξωτερική πραγματικότητα, αλλά σκέψις δια την πραγματικότητα. Το ότι ζούμε σε μίαν φαύλην πολιτεία, τούτο δεν κάνει αληθινό ότι αυτή είναι η πολιτεία. Η πολιτεία, ένα έθνος είναι αληθινό διότι υπάρχει στην σκέψι μας. Το πνεύμα μας το διδάξανε –η φιλοσοφία και η ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού πολύ συνέβαλαν σ’ αυτό- να θεωρή αληθές την πολιτεία που είναι βασισμένη στο Δίκαιο, στους Νόμους, πράγμα ταυτόσημο με την ευτυχίαν. Διότι η δικαιοσύνη είναι ευτυχία.

Το ρουσφέτι Λοβέρδου, Άννας στον Κρεμαστινό

Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ κάνει τις τακτοποιήσεις και τα ρουσφετάκια του. Και τα κάνει ακόμα και σε κεντρικά νομοσχέδια, όπως ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία. Ο Λοβέρδος εν μία νυκτί μετατρέπει την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (παλαιά Υγειονομική Σχολή Αθηνών) σε ΑΕΙ!

Με 12 άρθρα σε ένα νομοσχέδιο 400 σελίδων η ΕΣΔΥ γίνεται «ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα», ενώ θα δίνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά «κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στα ΑΕΙ» και θα μπορεί να κάνει και έρευνα. Μία πλήρης Ιατρική Σχολή δηλαδή.
Ποιο είναι το πολιτικό ενδιαφέρον;

Το τέλος υπέρ ΑΠΕ μετονομάζεται σε Ειδικό Τέλος Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλάγη. Ποιά Κλιματική Αλλαγή;


Νομίζατε ότι έχουμε δημοσιονομικό ή οικονομικό πρόβλημα; Κάνετε λάθος.

Όταν οι Έλληνες αρνήθηκαν να γίνουν δούλοι των Γερμανών


Ήταν μία εποχή που η φτώχεια είχε απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, και στην Αθήνα ο κόσμος έτρωγε μαζικά στα συσσίτια. Ήταν η εποχή εκείνη που η Ελλάδα κυβερνιόταν από τους Γερμανούς, οι οποίοι αποφάσιζαν και διέταζαν τους υποτακτικούς έλληνες που είχαν διορίσει να εφαρμόζουν μέτρα επαίσχυντα για τον Λαό προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της πολεμικής μηχανής του Εθνικοσοσιαλισμού.

"Άρρωστος και περιστοιχιζόμενος υπό συνωμοτών"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Άρρωστος και περιστοιχιζόμενος υπό συνωμοτών ήταν ο Δαβίδ όταν έγραψε τον 40ό ψαλμό του.
Ο Δαβίδ ήταν βαριά άρρωστος όταν συνέθετε τον ψαλμόν αυτόν λίγες μέρες πριν από την αποστασία του Αβεσσαλώμ. Δεν του έφταναν οι φριχτοί πόνοι της αρρώστιας του είχε και τους χαιρέκακους εχθρούς του να τον περιστοιχίζουν και να διαδίδουν φήμες στο λαό "υπερθεματίζοντες συμφώνως προς τους μυστικούς των πόθους, ότι τάχα ελπίς πλέον αναρρώσεως δεν υπάρχει και ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται προς εκλογήν νέου βασιλέως."

"Λόγον παράνομον κατέθεντο κατ΄ εμού" γράφει. "Ποιος είναι ο παράνομος αυτός λόγος", διερωτάται ο σχολιαστής του ψαλμού πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ν. Καλλίνικος στο βιβλίο του "Υπόμνημα είς τον Ψαλτήρα", Εκδόσεις Π.Πουρναρά, Θεσσαλονίκη). "Τίς δ΄ ο παράνομος ούτος λόγος και η καταχθόνιος διάδοσις; Βλέπε το πλαστόν ύφος των δια τα ατομικά των συμφέροντα πληροφορούντων τας λαϊκάς μάζας".

Αν ήξεραν οι Έλληνες πόσο απλή είναι η εναλλακτική…


Η κατάσταση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις θυμίζει ελαφρώς αυτή του ΠΑΣΟΚ μετά την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Ναι μεν υφίσταται φθορά, όμως παραμένει, έστω και με μειωμένα ποσοστά, στην πρώτη θέση των επιλογών των ψηφοφόρων, με τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία. Βίοι παράλληλοι, δηλαδή, με τον Παπανδρέου του Μαΐου του 2010. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ πείσθηκε από τον αρχηγό τους ότι “δεν γινόταν αλλιώς” και με βαριά καρδιά – αλλά πολλή εμπιστοσύνη στον αρχηγό τους – ακολούθησε το κόμμα του στην “ανάγκη” υπερψήφισης του Μνημονίου. Κάπως έτσι έγινε και με το ΠΑΣΟΚ το 2010, με τη διαφορά ότι τότε οι Πασόκοι νόμιζαν ότι ο αρχηγός τους θα αλλάξει κιόλας τη χώρα προς το καλύτερο… Κοινό στοιχείο και των δύο καταστάσεων είναι η πίστη στον αρχηγό και η πεποίθηση περί απουσίας εναλλακτικής.

Άλλη μια πρόβλεψη του Βενιζέλου στον κάλαθο...

Στις 3/10/2011 ο Βενιζέλος παρουσιάζοντας στην Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 είχε δηλώσει:

«Με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012». (λίγες εβδομάδες αργότερα το είχαν κατεβάσει στα 2,5 δισ..)

Πολλοί, τότε, είχαν διαφορετική άποψη π.χ Βάσω Παπανδρέου: "Πλεόνασμα με ύφεση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ" αλλά σιγά μην τους ακούσει ο σπουδαίος οικονομολόγος...