Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Παϊσιος: Τό κακό τό µιµούνται εύκολα οι άνθρωποι, όχι όµως και τό καλό

Στην ευκολία με την οποία μπορεί ένας άνθρωπος να παρασυρθεί από το κακό, αλλά και τη δυσκολία με την οποία ο ίδιος αντιμετωπίζει να συμμορφωθεί με το καλό, αναφέρθηκε ο γέροντας Παϊσιος.

Γέροντα, αναφερθήκατε στην δηµοσιοποίηση των ηθικών παραπτωµάτων

Άλλου είδους αµαρτίες ή αρρωστηµένες καταστάσεις χρειάζεται σέ µερικές περιπτώσεις νά γνωστοποιούνται;-

Κοίταξε νά σού πώ. Έγώ τό κάνω αυτό σέ µερικούς γνωστούς. Βλέπω π.χ. κάποιον νά κάνη µιά αταξία καί νά σκανδαλίζη καί τους άλλους. Τού λέω µιά, πέντε, δέκα, είκοσι, τριάντα φορές νά διορθωθή, άλλα αυτός δεν διορθώνεται. ∆έν έχει όµως δικαίωµα νά συνεχίζη µιά αταξία µετά άπό επανειληµµένες υποδείξεις, γιατί παρασύρονται καί οι άλλοι καί τον µιµούνται.

Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι...

Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας

Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή, ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν βουτάω στις χαράδες να βρω φούντες, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια. Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός.
Μπήκα στις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν 17 χρονών ή και παραπάνω.

Κατάλαβαν οι 199 τι ψήφισαν; Έχουν κάνει κανέναν υπολογισμό;


Mπακάλικοι υπολογισμοί δείχνουν και το μέγεθος της κοροϊδίας που ψήφισαν οι 199 (γυμνοσάλιαγκες) και θα υπερψηφίσουν όσοι ψηφίσουν και τον Εφαρμοστικό με αντάλλαγμα καρέκλα. Με ευνοϊκές για την Ελλάδα παραδοχές, θα πιάσομεν 138% χρέος/ΑΕΠ, το 2020. Θα σας έλεγα τι θα πιάσομεν μέχρι το 2020, και τι θα έχομεν εκχωρήσει, αλλά Σαρακοστή, κωλύομαι. Το εξελάκι μεγαλώνει με κλικ.