Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Οι τρεις τάξεις της χάριτος

Σε τρεις τάξεις διαιρείται η χάρις: Καθαρτική, φωτιστική, τελειωτική. Σε τρεις και η ζωή μας: Κατά φύσιν, υπέρ φύσιν, παρά φύσιν. Σε αυτές τις τρεις τάξεις ανέρχεται και κατέρχεται. Τρία είναι και τα μεγάλα χαρίσματα, που λαμβάνει: Θεωρία, αγάπη, απάθεια.

Λοιπόν στην «πράξιν» συνεργεί χάρις καθαρτική, η οποία βοηθά στην κάθαρση. Και κάθε ένας, που μετανόησε, η χάρις είναι που τον προτρέπει στη μετάνοια. Και όσα κάνει της χάριτος είναι, αν και δεν το γνωρίζει αυτός που την έχει, όμως αυτή τον τροφοδοτεί και τον οδηγεί. Και ανάλογα με την προκοπή του, ανέρχεται ή κατέρχεται• ή μένει στην ιδία κατάσταση. Εάν έχει ζήλο και αυταπάρνηση ανεβαίνει σε θεωρία, την οποία διαδέχεται φωτισμός θείας γνώσεως και λίγη απάθεια. Εάν ψυχρανθεί ο ζήλος, η προθυμία, τότε συστέλλεται και η ενέργεια της χάριτος,

Τον Απρίλιο στο Τόκυο η ετήσια συνάντηση της Τριεθνούς. Ποιοί Έλληνες ετοιμάζονται για ταξιδάκι...

Η «Τριεθνής Επιτροπή» (trilateral commission) είναι μία ιδιωτική οργάνωση (όπως η λέσχη Bilderberg), η οποία ιδρύθηκε το 1973 με πρόταση του D.Rockefeller.

Σήμερα έχει πάνω από 300 μέλη, τα οποία προέρχονται από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία - με στόχο την «ενίσχυση της συνεργασίας» μεταξύ των τριών αυτών περιοχών του πλανήτη.

Ο παραπάνω «τριεθνισμός» ορίζεται ως ένα ακόμη εγχείρημα για την ανάπτυξη μίας οργανικής ένωσης (παγκόσμια διακυβέρνηση), μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών.

Η ετήσια συνάντηση των μελών της Τριεθνούς Επιτροπής για το 2012 θα γίνει στο Τόκυο στις 21-22 Απριλίου.

Oι Έλληνες που συμμετέχουν (από το επίσημο site της επιτροπής):

Η μοίρα των γενναίων… Αν είναι δυνατόν!

Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».

Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.

Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα, είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση, μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του μεγάλου οπλαρχηγού Νικηταρά, στον αγώνα για την ελευθερία της Πατρίδας.

Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης (Ρωσίας), αυτός απεστάλη από την Ρωσική κυβέρνηση στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Ο Γ. Ραγκούσης πήρε το δάνειο από τον ΟΕΚ

Μείζον πολιτικό, ηθικό, αλλά και νομικό ζήτημα ανακύπτει από την προχθεσινή αποκάλυψη του matrix24.gr για τον τρίτεκνο υπουργό, που πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι με πισίνα και έτυχε έκπτωσης 40%.

Δεν αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή το όνομα του υπουργού επειδή περιμέναμε να αντιδράσει ο ίδιος και να εκθέσει δημόσια τις απόψεις τους. Αφ’ ης στιγμής δεν το έπραξε ή κάποιος από τους συναδέλφους του στη Βουλή δεν κατέθεσε σχετική ερώτηση για να γίνει γνωστή η υπόθεση είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε ότι ο περί ου ο λόγος υπουργός είναι ο τέως υπουργός Εσωτερικών και νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

"Να λείπει το βύσσινο"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Θα βάλουν ζάχαρη επάνω στα κόμματα και θα τα γλυκάνουν. Ο κόσμος δε σκέφτεται, απλά νιώθει. Αν νιώθει γλύκα δεν τον νοιάζει τί είναι από κάτω. Οι παλιοί έλεγαν, ευχαριστώ, να λείπει το βύσσινο. Ήξεραν πώς όταν ο διάβολος σου δίνει ένα κουτάλι βύσσινο πίσω του έχει ένα καζάνι φαρμάκι.
Ο κόσμος δεν σκέφτεται. Δεν έχει πια την ικανότητα να σκεφτεί. Να δει την πονηρία του εξουσιαστή. Δεν μπορεί να δει ότι η δημοκρατία είναι δημοκρατία των φεουδαρχών, η οποία φυλάει τους φεουδάρχες απ΄ το λαό και όχι το λαό από τους φεουδάρχες. Πολλοί δεν έχουν πια την ικανότητα να σκέφτονται. Δεν πήραμε είδηση πόσο πονηρά χτύπησαν και εξουδετέρωσαν τη σκέψη, το μόνο όπλο που διαθέτεις κατά των αρχόντων. Όταν σε αφόπλιζαν εσύ θεωρούσες την ήττα σου, κοινωνική κατάκτηση! Όπως τώρα που πιστεύεις στην ψήφο! Τί θα κάνει η ψήφος σου αν βγει ένα ή δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που είναι όλα δικά τους. Αυτοί που είναι ψηλά γελάνε μαζί μας. Όποιοι κόμμα κι αν ψηφίσεις είναι δικό τους, γιατί είναι η δημοκρατία δική τους, η δημοκρατία των φεουδαρχών.