Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Με τρεις τρόπους πλησιάζουμε τον Κύριο.

Κυριακή Β΄ Νηστειών

Στο σημερινό Ευαγγέλιο ο παράλυτος άνθρωπος σηκώθηκε αμέσως, έβαλε το κρεβάτι στον ώμο και πέρασε μπροστά απ’ όλους. Κι όλοι θαύμασαν και δόξασαν το Θεό λέγοντας: τέτοια γεγονότα ποτέ μας δεν είδαμε.

Ας δούμε πόσες θαυμαστές δυνάμεις φανερώνει διά μιας ο Κύριος στο θαύμα αυτό:

Διαβάζει τις καρδιές των ανθρώπων και σε μερικές διακρίνει την πίστη, ενώ σε άλλες το δόλο.

Συγχωρεί στην ψυχή τις αμαρτίες και την κάνει υγιή, καθαρή από την πηγή της αρρώστιας και της αναπηρίας.

Μας βγάζουν την ψυχή με την οικονομική τρομοκρατία τους οι τοκογλύφοι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μας βγάζουν την ψυχή με την οικονομική τρομοκρατία τους οι τοκογλύφοι. Όποιος από μας προσθέτει γνώσεις προσθέτει θλίψεις. Μην πέφτεις θύμα στην οικονομική προπαγάνδα τους. Πέταξε την τηλεόραση στα σκουπίδια.

Ό,τι μαθαίνουμε από τα Μέσα της προπαγάνδας, μας προσθέτει άγχος και θλίψη. Προσπαθώ να αποφεύγω τα Μέσα της άθλιας προπαγάνδας των τοκογλύφων, αλλά δεν αργεί να γίνει το κακό. Μια στιγμή έπεσε το μάτι μου στο γιαλί και το δηλητήριό τους εισχώρησε στην καρδιά μου.

Χθες έλεγαν πάλι ότι αυτό που θα πάθουμε θα είναι "οικονομικό ολοκαύτωμα". Τί σημαίνει "οικονομικό ολοκαύτωμα"; Χειρότερο από αυτό που ζούμε; Δηλαδή τί θα πάθουμε; Δεν θα τρώμε. Δεν θα έχουμε φάρμακα; Τα νοσοκομεία θα κλείσουν ή θα διαλυθούν; Η εγκληματικότητα θα αυξηθεί; Οι νέοι δεν θα βρίσκουν δουλειά; Ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των νέων είναι άνεργοι. Θα αυξηθούν οι λαθρομετανάστες πάνω από το δέκα πέντε τοις εκατόν που είναι τώρα; Όλοι νέοι ενώ εμείς είμαστε οι μισοί Έλληνες γέροι. Θα περιμένουμε να μπαίνουν στα σπίτια μας και να μας σκοτώνουν;

Οι μύθοι για το «κούρεμα»

Θριαμβολογούν οι ληστές, οι δήμιοι και ανδρείκελά τους για το «κούρεμα»: Θριαμβολογούν για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία», για τη φρίκη δίχως ΤΕΛΟΣ…
Οι διθύραμβοι, βεβαίως, των φρενοβλαβών ληστών και δημίων, καθώς και των πολύχρωμων παρασίτων-ανδρεικέλων, συνοδεύονται με ωμές απειλές εναντίον του ελληνικού λαού, τρομοκρατία και εκβιασμούς, για να μην έρθουν τα …χειρότερα!!!!!
Τι είδους «επιτυχία» είναι αυτή,
μάλιστα τέτοια που να ξεσηκώνει υστερικά κύματα θριαμβολογίας, όταν ΑΠΕΙΛΕΙΣ και ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ τους πάντες για να μην έρθουν τα …χειρότερα;;;

Ας δούμε, λοιπόν, τη μυθολογία του «κουρέματος», πάνω στην οποία χορεύουν οι κτηνάνθρωποι της εξουσίας και τα κομματικά τους ανδρείκελα: