Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα πλουσιόπαιδα της βουλής

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Απολαμβάνοντας την παγωμένη σαμπάνια του από τη σουίτα της «Μεγ. Βρετάνιας» ο Μιχ. Χριστοφοράκος παρακολουθούσε απέναντι, στο προαύλιο της βουλής, τα καλοταισμένα περιστέρια να τιτιβίζουν. Τα ξημερώματα της 25ης Ιουνίου 2009, όταν οι 8 άνδρες των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων Ασφαλείας μπήκαν στη βίλα στο Ροζενχάιμ, νοτιοανατολικά του Μονάχου, για να τον συλλάβουν τον βρήκαν με τις πιτζάμες να πίνει καφέ στην κουζίνα. «Ήταν ατάραχος σαν να μας περίμενε», αφηγήθηκε ένας από αυτούς. Οι «12 υπουργοί και 153 βουλευτές» που ισχυρίζεται ότι έχει στο χέρι ήταν, όπως αποδείχθηκε, το υπέρτατο διαπραγματευτικό χαρτί του.

Το σκοτεινό "αστέρι" της αμερικανικής ενεργειακής διπλωματίας στην Αθήνα για deals...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχει αύριο 27/03 στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Σ.Δήμας: Ο Ειδικός Απεσταλμένος της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, Πρέσβης Richard Morningstar, ένα από τα «γεράκια» της αμερικανικής διπλωματίας και φανατικός πολέμιος της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα για άλλη μια φορά (η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν τον Ιούλιο του 2011, μαζί με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον) έρχεται στην Ελλάδα που πλέον έχει εξελιχθεί σε «ακρογωνιαίο λίθο» της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ στην Ευρώπη και όχι μόνο: Το Ισραήλ για πρώτη φορά έχει διασυνδεθεί τόσο στενά με χώρα μέλος της ΕΕ.

Οι πάγοι της Αρκτικής


Θα έχετε ακούσει ότι το ολίγον σάπιο επιχείρημα ότι έκανε κρύο φέτος τον χειμώνα στην Ευρώπη επειδή έκανε ...ζέστη στην Αρκτική (και είχα κάνει μία σύντομη ιστορική αναδρομή στους πάγους της Αρκτικής). Τώρα η NASA έβγαλε κάτι θεαματικές φωτογραφίες που αν μη τι άλλο δείχνουν και πώς υπολογίζεται ή έκταση των πάγων.

Γιατί γελά ο Στραβελάκης, και τα άλλα παιδιά του Mega channel;

Αχ αυτά τα παιδιά του Mega channel Αχ.
Τραλαλά, τραλαλό τα παιδιά στο σχολειό.
Γελαστά, γελαστά και χαρμόσυνα κάθε δύο μέρες μας αναγγέλλουν ότι βρήκαν δουλειά σε άλλους 1000 Έλληνες στο εξωτερικό.
Χθές ο Καμπουράκης, παρά προχθές ο Οικονομέας, μετά ο Στραβελάκης.
Δεν λέω να αποκρύψουν την μεγάλη ευκαιρία, εξάλλου αυτοί είναι πάντα υπέρ όλων των ειδήσεων, αλλά τουλάχιστον, δείξε ρε αδερφέ ότι σε πονά η καρδιά σου, βλέποντας την πατρίδα σου να αδειάζει.
Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι από τους όσους φεύγουν τώρα, θα ξαναγυρίσουν πολλοί πίσω;
Εγώ δεν το πιστεύω.