Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Για τις πέντε πληγές του Χριστού

Η Σταύρωση του Χριστού (πίνακας του Matthias Grunewald)
Αγίου Νικόλαου Βελιμίροβιτς

Εκκλησιαστικός εκσυγχρονισμός

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο άνθρωπος ως εικόνα του Θεού είναι πάντα άξιος σεβασμού. Αλίμονο σε κείνον, λέει το Ευαγγέλιο, που σκανδαλίζει τον άνθρωπο που βρίσκεται σε αδύνατη θέση. Καλύτερα να βάλει μια μηλική πέτρα στο λαιμό του και να πνιγεί, παρά να σκανδαλίσει κάποιον άνθρωπο που βρίσκεται σε αδύνατη θέση.

Η εκλογίκευση της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας μοιάζει με τα πειράματα των ναζί σε ανθρώπους. Η μέθοδός τους ονομάστηκε “το αυγό του φιδιού”. Το χαρακτηριστικό του αυγού του φιδιού είναι ότι τα νεογνά καλύπτονται από μια λεπτή, διαφανή μεμβράνη, η οποία επιτρέπει να βλέπει κανείς στο εσωτερικό του. Παρόμοια ο εκκλησιαστικός εκσυγχρονισμός καταργεί την απόσταση ανάμεσα στο οικείο και στο μυστικό, στο λογικό και στο υπέρλογο.

Κάποιος είπε, “αν θέλεις να χάσεις την πίστη σου, πιάσε φιλία μ΄ έναν ιερέα”. Τα λόγια αυτά δείχνουν ότι η οικειότητα δεν συμβαδίζει με την πίστη και ότι πολλοί πιστοί σκανδαλίζονται αν δεν βοηθηθούν να διακρίνουν την μυστική από τη φανερή ιερωσύνη.

Εσείς γνωρίζετε γιατί τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε κόκκινα αυγά;

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού, αλλά έκρυβε μέσα του τη "Ζωή", αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα Είναι γεγονός πως τα χρωματιστά αυγά τα συναντάμε στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο, ως δώρα στις ανοιξιάτικες γιορτές μαζί με κουνέλια τα οποία είναι το σύμβολο της γονιμότητας.

Από πραξικόπημα σε πραξικόπημα

Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των πραξικοπημάτων του κράτους και παρακράτους των ληστών και δημίων του ελληνικού λαού: Εκλογές χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση!!!
Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου θα λειτουργεί κανονικότατα και θα εκτελεί τις ευρω-χουντικές εντολές και ταυτόχρονα θα διεξάγει και τις εκλογές.
Με απλά λόγια:
Μια πραξικοπηματική κυβέρνηση ανδρεικέλων της ευρω-χουντικής ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ετοιμάζει το νέο εκλογικό πραξικόπημα (διενεργεί τις εκλογές) και δίχως να έχει καμία δημοκρατική νομιμότητα (τη δική τους αστική νομιμότητα) συνεχίζει να εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» των ευρω-τοκογλύφων…

Γιατί ο Χριστός δεν άλλαξε τον Ιούδα;

Τοιχογραφία από την Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου.
Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

«Τότε, αφού πήγε στους αρχιερείς ένας από τους δώδεκα, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, είπε, τι θέλετε να μου δώσετε για να σας τον παραδώσω;»[...]