Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Το Άγιο Φως στην Αθήνα (Video)

Ο καινούριος άνθρωπος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η πρώτη εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα είναι μια πνευματικά καινούρια εβδομάδα. Ονομάζεται Διακαινήσιμος εβδομάδα δηλαδή πνευματικά αναγεννημένη ή ακριβέστερον ειπείν εβδομάδα του πνευματικά αναγεννημένου ανθρώπου, του καινούριου ανθρώπου του αναγεννημένου εκ πνεύματος.

Ποιος είναι αναγεννημένος άνθρωπος; ρώτησε ο νομομαθής Νικόδημος τον Κύριο, όταν τον επισκέφθηκε, κρυφά, γιατί φοβόταν τους Ιουδαίους. Μπορεί ο άνθρωπος να μπει ξανά στην κοιλιά της μάνας του για να ξαναγεννηθεί; Ο Κύριος του εξήγησε ότι είναι αναγεννημένος ο καινούριος άνθρωπος, ο γεννημένος εκ πνεύματος.

Στα χρόνια του «Μπαρμπάγγελου»....

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με πρωταγωνιστές τον Τσοχατζόπουλο, τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τα διάφορα μέλη του ΚΥΣΕΑ που έκαναν τις αγορές των οπλικών συστημάτων, τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν, τα εκατομμύρια που δόθηκαν ως μίζες και γενικότερα την μπόχα που αναδύεται από πολιτική σκηνή της πράσινης περιόδου 1998 – 2004, και όχι μόνο, επιτρέψτε μου να σας πάω 75 χρόνια πίσω και να σας διηγηθώ εν συντομία, μια ιστορία.

Στις 30 Νοεμβρίου 1935, ορκίστηκε κυβέρνηση υπό τον Κωνσταντίνο Δεμερτζή. Υπουργός συγκοινωνίας ανέλαβε ο Άγγελος Οικονόμου, ο οποίος παρέμεινε στην θέση του και στις μετέπειτα κυβερνήσεις των Ιωάννου Μεταξά και Αλεξάνδρου Κοριζή.

Η εποχή των τιμίων υπουργών


Άρθρον του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-κλασσικού φιλολόγου-

"Ζήσε τη ζωή σου με τον ίδιο τρόπο
που θα ήθελες τα παιδιά σου να ζήσουν τη δική τους"


Εις άλλας εποχάς ετυφεκίσθησαν άλλοι περί εσχάτης προδοσίας –αν και δεν εστοιχειωθετήθη το κατηγορητήριον- εις το δημόσιον συμφέρον. Το παρόν γράφεται ως αντιδιαστολή εις τα όσα την σήμερον ακούγονται, περί υπουργού όστις σύρεται εις τα ποινικά δικαστήρια της χώρας. Πρόκειται περί τμήματος εκ της δίκης των έξι, και δια αληθή γεγονότα που εσυνέβησαν ούτως ή πως ούτως συμφώνως των πρακτικών της δίκης.