Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Λόγος εις την Κυριακή των Μυροφόρων

Στα τριάμιση τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όταν Αυτός κήρυττε το Ευαγγέλιο της δικαιοσύνης και έκανε αμέτρητα θαύματα, μαζί Του βρίσκονταν συνεχώς οι άγιοι απόστολοι και οι μυροφόρες γυναίκες. Οι απόστολοι τους οποίους ο ίδιος διάλεξε ήταν περισσότεροι από τις μυροφόρες. Και μόνο τους αποστόλους έστελνε ο Κύριος να κηρύττουν το Ευαγγέλιο. Μόνο στους αποστόλους έδωσε την εξουσία να διώχνουν τα δαιμόνια και να θεραπεύουν τους ασθενείς. Οι μυροφόρες, αν και δεν τις αγαπούσε ο Κύριος λιγότερο από τους αποστόλους, δεν έλαβαν απ’ Αυτόν τέτοια χαρίσματα.

Δεν πιστεύω σ' αυτή την δημοκρατία

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ , μέσα στην αφέλειά του , είπε κάτι που δεν κατάλαβε την πραγματική του σημασία:

”Από την δημοκρατία της πλειοψηφίας
στην δημοκρατία της συναίνεσης”.


Όλοι εσείς που πιστεύετε στη δημοκρατία, στις εκλογές, στα κόμματα, στις ιδεολογίες ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

Σε όλο τον κόσμο μέχρι την δεκαετία του 90 οι άνθρωποι ψήφιζαν σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Ο δεξιός ψήφιζε δεξιό κόμμα, ο αριστερός ψήφιζε αριστερό κόμμα κ.ο.κ.

Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης όλος ο κόσμος οδηγήθηκε στη αγκαλιά των αγορών.

Η οδός δια της μετανοίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στη ζωή του ανθρώπου είναι η ανακάλυψη ότι είναι αμαρτωλός. Γνωρίζοντας την αμαρτωλότητά μας οδηγούμαστε στη μετάνοια. Η ψυχή μας νιώθει τις αμαρτίες μας σαν ξένο σώμα και θέλει να τις αποβάλει. Δεν ησυχάζει αν δεν ελευθερωθεί από το βάρος των αμαρτιών της. Η ψυχή του ανθρώπου είναι ευαίσθητη όπως η κόρη οφθαλμού.

Η ομολογία ότι υπήρξαμε αμαρτωλοί, ότι είμαστε χαμένοι μέχρι να βρούμε την οδό δια της μετανοίας τοποθετείται σοφά από την Εκκλησία μας στην τελευταία στιγμή του ανθρώπου, όταν αποχωρίζεται τους δικούς του και θα ήθελε να τους αφήσει την πιο πολύτιμη πνευματική του παρακαταθήκη από το μεγαλύτερο μάθημα που του δίδαξε η ζωή του επί της γης.

Με υπουργική απόφαση, 18 δις στις τράπεζες.

Ενδιάμεση ρύθμιση για την αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες από τα κονδύλια του EFSF, ενέκρινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ: από την υπηρεσιακή; κυβέρνηση), το υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζεται το πλαίσιο για να καταβληθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το ποσό των 18 δισ. ευρώ από τα 25 που έχει ήδη στείλει για την ανακεφαλαιοποίηση το EFSF.

Υπάρχει Mega- λη διαπλοκή ή απλώς το Δ.Σ της ΕΡΤ είναι κακούργοι;


Γιατί ξαφνικά ο εισαγγελέας Πεπόνης απέρριψε την αθωωτική πρόταση της προανακρίνουσας εισαγγελέως και ζητά να ασκηθούν διώξεις για κακουργήματα εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ;
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι τόσο δύσκολη όσο δύσκολη είναι και η απάντηση στην σχετική με αυτό απορία πολλών που ρωτούν: "Ποιός τελικά κυβερνά αυτόν τόν τόπο;"

ΣΥΡΙΖΑ: Το τελευταίο σωσίβιο του καθεστώτος

Η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα: Πάντα όταν το κυβερνητικό οικοδόμημα του καπιταλισμού βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης έσπευδε η «αριστερά» (σοσιαλδημοκρατική ή σταλινική) και το διέσωζε δια μέσου των «Λαϊκών Μετώπων».
«Λαϊκά Μέτωπα»: Κυβερνήσεις Συνασπισμού «αριστερών» και αστικών δυνάμεων.
Μετά από κυβερνήσεις τέτοιων εκτρωματικών επιμειξιών, οι συμφορές για τους λαούς ήταν ακόμα μεγαλύτερες, συχνότατα αιματηρά βάρβαρες: Και εδώ η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα…