Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ποιος ο ρόλος του λαού την ερχόμενη Κυριακή;

Για όσους μη νομικούς δεν το γνωρίζουν, το κάθε κράτος και επομένως και το ελληνικό, είναι οργανωμένο σε ένα νομικό πρόσωπο. Ας πούμε κάτι σαν εταιρία για να γίνει κατανοητό. Πραγματικά το κράτος είναι ένα Νομικό Πρόσωπο (όχι ιδιωτικού δικαίου όπως οι εταιρίες) αλλά Δημοσίου Δικαίου, το οποίο και αυτό, έχει όργανα διοίκησης, είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και μπορεί να ενάγει και να ενάγεται στα δικαστήρια, εγχώρια και διεθνή, όπως όλα τα νομικά πρόσωπα.

«Δικομματισμός»: Άλλο τέχνασμα της εκλογικής αλλοτρίωσης

Ένα άλλο τέχνασμα του εκλογικού κρετινισμού είναι η κάτωθι ρητορική δημαγωγία: «Να σπάσει ο δικομματισμός»!!!
Το τέχνασμα αυτό προβάλλεται ιδιαίτερα όταν καταρρέουν οι κεντρικοί κυβερνητικοί πυλώνες του καθεστώτος και επιχειρείται η αναπαλαίωση της καθεστωτικής αποσύνθεσης, μέσω της «διοχέτευσης» του εκλογικού σώματος που εγκαταλείπει τα δύο κυβερνητικά κόμματα στις εφεδρείες του καθεστώτος, στις «τσόντες» και στους δορυφόρους του κυβερνητικού οικοδομήματος.
Ο δικομματισμός είναι ένας μύθος εξαπάτησης και εκλογικού κρετινισμού, ακριβώς γιατί επικαλύπτει τον «μονοκομματισμό» των ΙΔΕΩΝ και της καθεστωτικής φιλοσοφίας, το μονοθεϊσμό των νεοταξικών ιδεολογημάτων, της ευρω-λαγνείας και της υποταγής στην ΕΕ και την ευρωζώνη…

Προσωρινή λύση; Χαχαχααχάααχα! Για ποιόν;


Από το Κέρδος, σε συνέχεια του energypress.