Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τά ξύλα τοῦ παπᾶ

Μία συγκλονιστική πραγματική διήγηση με κρυπτοχριστιανούς

Πέμπτη τοῦ Πάσχα κι ὁ πάπα – Λευτέρης πρωΐ-πρωΐ φόρτωνε τό ζῷο του κι ἑτοιμαζόταν νά κατεβεῖ στήν Τραπεζούντα. Τήν ἴδια ὥρα ἀκούστηκαν οἱ πρῶτοι χτύποι τῆς καμπάνας. Ὁ συνεφημέριός του ὁ πάπα – Γαβριήλ φαίνεται πῶς εἶχε ἀϋπνίες. Χθές ἦταν ἡ σειρά του νά λειτουργήσει. Μετά πῆρε τά βουνά καί τά λαγκάδια νά μαζέψει ξύλα. Καί σήμερα νάτον ξημερώματα, ἕτοιμος νά κάνει τόν πραματευτή. Κανονικά ὄφειλε νά πάει στήν ἐκκλησιά. Τέτοια μέρα, ἀκόμη Πασχαλιά, ποῦ ξανακούστηκε νά λείπει ἀπ’ τή Λειτουργία! Ἄς ὄψονται, ὅμως, τά τόσα στόματα ποῦ περιμένουν στό σπίτι. Κάποιος ἔπρεπε νά νοιαστεῖ γιά τό καθημερινό τους…Ὀκτώ του ἔδωσε ὁ Θεός κι ἄλλα τρία ὁ Ἀνάστασης ὁ κουμπάρος του: Τή γυναῖκα του, τήν πεθερά του, τήν «κυρά – ντουλάπα», καί τόν κουνιάδο του, ποῦ δέν φτουρᾶ σέ δουλειά…

Αποκάλυψη: Υπερ-επαρκούν τα έσοδα!

Αποκαλυπτήρια των τρομολάγνων και των εκβιαστών του Μνημονίου: Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ εφέτος οι δαπάνες στην χώρα θα ανέλθουν στα 100 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 85 δισ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών.

Οι δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους θα ανέλθουν σε 12,8 δισ. ευρώ, οπότε προκύπτει ένα έλλειμμα της τάξεως των 15,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή αν, στην χειρότερη περίπτωση, σταματούσαμε να πληρώνουμε τους τόκους (βασικά τους πληρώνει η τρόϊκα και σε εμάς χρεώνει τα λεφτά που μας δανείζει δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα και για έναν επιπλέον λόγο: Δεν έχει συμπεριληφθεί ο άδηλος πόρος που ακούει στο όνομα "Ναυτιλία". Και δεν ξέρουμε αν έχει συμπεριληφθεί και ο τουρισμός.

Το όνειρο του ...αναποφάσιστου

"Να ‘μουν το Μάη ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο Καμμένος, όλους τους μήνες φωνακλάς και αγανακτισμένος"

Μπορεί ο παραπάνω τίτλος να φαίνεται ως ένα απο τα συνηθισμένα ευφυλογήματα που χρησιμοποιούν τα ιστολόγια προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των περαστικών, όμως δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό για να περιγράψω σε μία φράση τον τρόπο σκέψης του συμπολίτη μου που κάποιοι τον ονόμασαν, "αναποφάσιστο", "μετακινούμενο" κλπ.

Μιλώ για εκείνον τον συμπολίτη μου, που αγανάκτησε με την προδοτική και δωσίλογη συμπεριφορά των μονοκομματικών και τρικομματικών - δικομματικών κυβερνήσεων της τελευταίας διετίας, για εκείνον που οργίσθηκε με το ξεπούλημα της πατρίδας του, για αυτόν που κατέβηκε μαζί μου στις πορείες, που έφαγε κάμποσα χημικά και ξύλο απο τα ΜΑΤ, για εκείνον δηλαδή τον Έλληνα που φώναζε και μούτζωνε διαλαλώντας παντού πως ξύπνησε και απο πρόβατο έγινε πολίτης.

Ναι, ο Στέφανος Μάνος αξίζει μία τρίτη ευκαιρία.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η φημολογία που θέλει τον Στέφανο Μάνο να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.
Ναι, ο Στέφανος μπορεί να μην τα κατάφερε με τον Μητσοτάκη, μπορεί να μην μπόρεσε να εμποδίσει τον Σημίτη να ρημάξει την χώρα, αλλά τώρα έχει όλον τον χρόνο μπροστά του να επανορθώσει.
Ναι λοιπόν στην επιστροφή του Στέφανου Μάνου στη Νέα Δημοκρατία. Και επειδή είναι αμφίβολο εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορέσει να ακολουθήσει τους φρενήρεις ρυθμούς εναλλαγής του κυρίου Μάνου, ας παραχωρήσει οικειοθελώς την θέση του στον Κώστα Μητσοτάκη ώστε ο αέρας ανανέωσης που θα πνεύσει στην κεντροδεξιά να είναι αληθινός.

Ο πιο σίγουρος τρόπος να αρρωστήσουμε είναι να μη συγχωρούμε

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Δείτε το μέγεθος της ημιμάθειας και της άγνοιας εκείνων που ενοχλούνται από την προσευχή του Πάτερ ημών. Δεν θέλουν να μαθαίνουν τα παιδιά να συγχωρούν;"

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αρρωστήσει κανείς. Ο πιο σίγουρος από όλους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του με τον τίτλο ΕΚΕΙΝΟ ο γιατρός και συγγραφέας Τζωρτζ Γκρόντεκ, είναι ο εξής: Αν θέλει κανείς να είναι απόλυτα σίγουρος ότι θα αρρωστήσει δεν έχει παρά να απωθεί και να κατακρίνει.

Η απώθηση και η κατάκριση μας αρρωσταίνει κι όμως κανείς δεν διδάσκει τα παιδιά να φυλάγονται απ΄ την απώθηση και την κατάκριση. Αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα. Αν η απώθηση κι η κατάκριση αρρωσταίνει όποιον απωθεί και κατακρίνει είναι κρίμα που στο σχολείο δεν διδάσκονται τα παιδιά να φυλάγουν την ψυχή τους από αυτά τα δυο θανατηφόρα δηλητήρια. Δείτε το μέγεθος της ημιμάθειας και της άγνοιας εκείνων που ενοχλούνται από την προσευχή του Πάτερ ημών. Δεν θέλουν να μαθαίνουν τα παιδιά να συγχωρούν;