Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τι ξέρει και δεν μας λέει ο Κάρολος Παπούλιας;


Με την δημοσίευση των πρακτικών από τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχαμε τελικά την ευκαιρία να μάθουμε (ή έγινε επιτυχημένη απόπειρα να διαρρεύσουν) και μερικές πολύ σημαντικές τοποθετήσεις και φράσεις, οι οποίες «μιλάνε» για κάτι που θα συμβεί κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και το οποίο θα είναι πολύ μεγάλο, πολύ δυσάρεστο και αναπόφευκτο για την Ελλάδα.

Οι Τσίπρας και Καμμένος έλυσαν σήμερα δύο .... εξισώσεις

Κάποιοι είπαν ότι χάσαμε "πολυτιμο χρόνο" με τις διερευνητικές εντολές και τις απανωτές συσκέψεις στο προεδρικό μέγαρο. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται και δικαίως, ότι όλα αυτά ήταν μία αποτυχημένη παράσταση κάποιου περιοδεύοντος θιάσου.

Δεν ξέρω αν αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες είχε τα χαρακτηριστικά μιάς τραγωδίας, μιάς κωμωδίας ή τέλος πάντων μιας κακόγουστης φάρσας. Αυτό που αντιλήφθηκα εγώ διαβάζοντας κυρίως τα πρακτικά των "συμβουλίων" των πολιτικών αρχηγών, είναι ότι λύθηκαν μερικές δυσεπίλητες "εξισώσεις" και σε αυτό βοήθησαν κυρίως οι πρωταγωνιστές του "αντιμνημονιακού αγώνα" κ. Τσίπρας και Καμμένος.