Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο Κύριος προσέχει την πλούσια διάθεση

Ο δικός μας ο Κύριος δεν συνηθίζει να προσέχει στην ποσότητα, αλλά στην πλούσια διάθεση και εξαιτίας αυτής και τα μικρά γίνονται μεγάλα, και πολλές φορές και τα μεγάλα κρίνονται τιποτένια, όταν, αυτά που γίνονται, δεν γίνονται με ευχάριστη διάθεση. Γι’ αυτό και η χήρα εκείνη του ευαγγελίου, αν και πολλοί είχαν ρίξει πολλά χρήματα στο θησαυροφυλάκιο, ενώ εκείνη έβαλε μόνο τα δύο λεπτά, τους ξεπέρασε όλους, όχι επειδή έβαλε περισσότερα από τους άλλους, αλλά επειδή έδειξε πρόθυμη διάθεση. Διότι οι άλλοι, έριξαν από το περίσσευμά τους, ενώ αυτή έβαλε όλα όσα είχε. Αυτή, δηλαδή, πρόσφερε όλη την περιουσία της.

ΙΑΤΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑ Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Η έκδοση αυτού του βιβλίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την οσιακή κοίμηση του Αγίου πατρός ημών Λουκά του ιατρού και ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του θαυματουργού.
Στον ιδιαίτερα καλαίσθητο σκληρόδετο τόμο περιέχονται σύντομος βίος του Αγίου διανθισμένος με χαρακτηριστικές φωτογραφίες, τα ποιητικά και μουσικά κείμενα των ύμνων της ιεράς ακολουθίας και 2 ψηφιακοί δίσκοι.

ΒΙΒΛΙΟ + 2 CD
ΨΑΛΛΕΙ Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΤΡΟΠΟΣ»
ΧΟΡΑΡΧΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι εκδόσεις ΚΛΕΙΘΡΟΝ σε συνεργασία με την Ι. Μονή Σαγματά εξέδωσαν αυτόν τον καλαίσθητο τόμο με την ασματική ακολουθία του Αγίου Λουκά του ιατρού.

"Ο εθνικισμός είναι επικίνδυνος" αναφέρει έγγραφο - ντοκουμέντο που διέρρευσε από την Λέσχη Bilderberg

Το Infowars αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα σημειώσεις ενός Αμερικάνου Γερουσιαστή που παρευρέθηκε σε διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg το 1966 και αποκαλύπτει την ατζέντα των ελιτιστών για την εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης και την ανησυχία τους, για τον «εχθρό» που είναι ο εθνικισμός.

Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΒΙΑ και ΤΙΜΩΡΙΑ

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Θα είμαι εξαιρετικά σύντομος.
Οι Δανειακές και τα Μνημόνια είναι ή δεν είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ πάνω στον Ελληνικό Λαό?

ΝΑΙ – ΟΧΙ

Είναι ή όχι ΒΙΑΙΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ οι μνημονιακοί?

ΕΙΝΑΙ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΝΥΧΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΥΤΗ ΤΟΥΣ.

Από το «Οίκαδε» στο «Όχι στο Μνημόνιο»: Οδεύοντας προς μια νέα "Μικρασιατική Καταστροφή"


Του Σάββα Καλεντερίδη

Νους καθαρός

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο νους, λέει κάποιος άγιος, είναι ο ναός του Θεού. Μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να καθαρίσει το νου. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του 50τού ψαλμού: "Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί ο Θεός και πνεύμα ευθές εγκαίνισον εν τοις εγκάτοις μου".

Εμείς τί μπορούμε να κάνουμε; Το λέει πάλι ο ψαλμός: Εύξασθε και απόδοτε Κυρίω τω Θεώ ημών. Δηλαδή να προσευχόμαστε και να μετανοούμε. Ο Κύριος είναι σπλαχνικός ακόμα και σ΄ αυτούς που δεν ζητούν το έλεός Του, πόσο μάλλον σε κείνους που μετανοούν και προσεύχονται.

Τα κόμματα παραδίδουν την Θράκη στην Άγκυρα για κάλπικες έδρες στην Βουλή

- Το κέρδος μίας έδρας γίνεται αφορμή για την απώλεια της Θράκης
- Τα πολιτικά κόμματα αποδεικνύουν το μηδενικό τους ενδιαφέρον για την Θράκη, τον Ελληνισμό και οτιδήποτε αφορά το έθνος
- Η «ευκαμψία» των πολιτικών ανοίγει την όρεξη των νέο-οθωμανών και ενισχύει τα σχέδια του Νταβούτογλου για τα Βαλκάνια
- Οι προτεραιότητες των κομμάτων δημιουργούν εθνικούς κινδύνους

Σαμαράς: Αγωνίζεται για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν ο Γκαίτε μίλαγε για το λογικό που γίνεται μωρία συνόψιζε τους νόμους της ιστορικής διαλεκτικής: Τους νόμους που στερούν από λογική τους ξοφλημένους πολιτικούς και τους καταδικάζουν σε κάθε λογής λάθη και κακοτυχίες…
Αυτή η «μωρία των ξοφλημένων» απαστράπτει στα ηγετικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ιδιαίτερα στους αρχηγούς αυτών των κομμάτων.
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι κομματικές τους κλίκες δεν θέλουν, αλλά ούτε και μπορούν να αντιληφτούν, ότι κανένας «χειρισμός» και καμία «μανούβρα» δεν μπορεί να τους σώσει. Ό,τι και να κάνουν θα είναι λάθος, ακριβώς γιατί έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα και τελεσίδικα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, σαν ξοφλημένοι, σαν δήμιοι και δωσίλογοι.