Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η Βίβλος διδάσκει με παραδείγματα.

Η Βίβλος μας διδάσκει με παραδείγματα, ότι ό ηθικός νόμος είναι ο μόνος αληθινός νόμος του Θεού και ότι όλα τα άλλα είναι σκιά του νόμου αυτού. Όποιος έστω και λίγο παραβεί αυτό τον αληθινό νόμο του Θεού και δεν μετανοήσει, πρέπει να πάθει και να υποφέρει. Ο Θεός κτυπά με τιμωρίες αυτούς που αμαρτάνουν για να τους καλέσει σε μετάνοια και μαζί τους απογόνους και τους γείτονες τους. Μόνο η αληθινή μετάνοια και τα επακόλουθά της (αλλαγή, ανανέωση, αναγέννηση) δίνει ικανοποίηση στον αναπόφευκτο ηθικό νόμο του Θεού. Να μερικά παραδείγματα:

Δάσκαλε που δίδασκες.... Αχ ! κύριε υπουργέ μας.

Όσο εδώ μάς κάνουν Πράσινα Πάρτυ και Πράσινη εκπαίδευση σε παιδάκια...

Έχω γίνει λιγάκι βαρετός, αλλά είναι βαρετό, πια, και το θέμα. Η Πράσινη Απάτη αποκαλύπτεται, κάθε μέρα, σε όλο της το μεγαλείο, και μόνο βαρεμάρα με εμποδίζει να λέω "μα σάς τα 'λεγα εγώ".

Στην χώρα που λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα αντέχει την αφαίμαξη των καταναλωτών, χωρίς αντίκρυσμα, περηφανευόμαστε που βάλαμε τόσα φ/β και τόσα αιολικά... Έχουμε τώρα, λένε, 1.700 αιολικά MW. Περίπου ισάριθμες ανεμογεννήτριες. Η συμβολή τους στην ηλεκτροδότηση του καλοκαιριού θα είναι ασήμαντη για το κόστος που εμείς πληρώνουμε. Ναι, θα γυρίζουν όταν φυσάει, ναι, ίσως και να μειώνουν την ζήτηση σε Υ/Η ζήτηση αιχμής, εάν φυσάει σε ώρα αιχμής, αλλά με δηλωμένη την αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου και την δήλωση της ΔΕΗ περί "φουλ λιγνίτη", θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, αφού, τα αιολικά δεν συνυπάρχουν με λιγνίτη, ο λιγνίτης δεν αναβοσβύνει στις θερμικές μονάδες. Για αυτό το Ταγάρι που παρίστανε την Υπουργό έλεγε "δεν φτάνει να βάζουμε ΑΠΕ, πρέπει να μην έχουμε λιγνίτη". Έλα, τώρα, βούρλο, και ηλεκτροδότησε το σύστημα. Και δικαιολόγησε στον κόσμο, γιατί πληρώνει, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τόκους και κέρδη για τα λαμόγια που έμπηξαν φτερωτές κόστους 2,5-3 δις στα βουνά, που ενεργειακά είναι κατά 90% άχρηστα.

Τα κολεγιόπαιδα που θέλουν να μας κυβερνήσουν!

Είναι γνωστό ότι αυτό που κυρίως μετράει στις μέρες μας δεν είναι τα πτυχία αλλά οι καλές γνωριμίες. Όλοι το λένε, όλοι το γνωρίζουν. Έτσι πολλές «καλές» οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία όπου κυρίαρχη αντίληψη είναι το lobbing!

Φυσικά διαθέτουν πολλά χρήματα ελπίζοντας ότι γρήγορα θα γίνει η απόσβεση του κεφαλαίου τους. Άλλωστε βλέπουν την εκπαίδευση των παιδιών τους ως μια καλή επένδυση.