Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η ωραιότερη ακολουθία της ζωής μου

Τη σοβιετική εποχή, δεν υπήρχε ίσως φρικτότερο σύμβολο του αφανισμού της Ρωσικής Εκκλησίας από τη μονή Ντιβέγεβο.

Αυτή η μονή, ιδρυμένη από τον όσιο Σεραφείμ τού Σάρωφ, είχε μεταβληθεί σε τρομακτικά ερείπια. Υψωνόταν πάνω από την άλλοτε όμορφη και χαρούμενη πόλη Ντιβέγεβο, που είχε πια μετατραπεί σε ένα μίζερο σοβιετικό περιφερειακό κέντρο. Οι αρχές δεν εξαφάνισαν ολοκληρωτικά το μοναστήρι. Άφησαν τα ερείπια σαν αναμνηστικό τής νίκης τους, σαν μνημείο της αιώνιας υποδούλωσης της Εκκλησίας. Κοντά στις ιερές πύλες τής μονής, είχε υψωθεί άγαλμα του ηγέτη τής επανάστασης, το οποίο υποδεχόταν άγρια και απειλητικά όποιον ερχόταν στο ρημαγμένο μοναστήρι.

Παίρνουμε αποφάσεις για την ενέργεια που θα αποβιομηχανίσουν και θα περιθωριοποιήσουν την χώρα μας, και θα διώξουν τους κατοίκους της

Η σύγχρονη εποχή καταδιώκει την πίστη στον Ιησού Χριστό!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η σύγχρονη εποχή καταδιώκει την πίστη στον Ιησού Χριστό. Ο πιστός που δε βλέπει το διωγμό της πίστης, πρέπει να αρχίσει να αμφιβάλει για την πίστη του. Ο Κύριος είπε, αφού εμένα κατεδίωξαν, θα καταδιώξουν κι εσάς.

Ο Χριστός είναι το θεμέλιο της ζωής. Ουδείς δύναται να βάλει άλλο θεμέλιο, από αυτό που υπάρχει, ο Ιησούς Χριστός! Γιατί καταδιώκεται το θεμέλιο της ζωής; Η απειλή του διαβόλου κατά του Θεού είναι η ανυπαρξία. Ο διάβολος διαλύει την ενότητα του κόσμου και μέσα από την διάλυση πολεμάει τη ζωή.

Αυτό είχε γίνει αντιληπτό και πριν το Χριστό από τους αρχαίους Έλληνες. Ο μύθος του Κρόνου έχει αυτό το νόημα. Είναι ένας μύθος με χριστιανικό περιεχόμενο πριν το Χριστό. Οι αρχαίοι λόγιοι είναι οι πριν το Χριστό Χριστιανοί. Ο Κρόνος είναι ο χρόνος, δηλαδή η προσκόλληση στα παροδικά πράγματα, που τρώει τα παιδιά του. Όποιος προσκολλάται στα παροδικά πράγματα χάνει τη ζωή του.

Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους

Κοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας. Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο. Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας. Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια, και πέστε μου τί όφελος έχουν όλα αυτά όταν οι ομόθρησκοι μας στη Συρία κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό και εμείς τους αγνοούμε; Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας και ας προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ο καθένας όπως μπορεί, για να φέρουμε στην επιφάνεια αυτή τη σύγχρονη γενοκτονία που συμβαίνει καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά που για διάφορους λόγους τα δικά μας μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα κρύβουν από το κόσμο. Ας απαιτήσουμε από από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος να σταματήσει τους στρουθοκαμηλισμούς και να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει. Ας βάλουμε όλοι στη πράξη τα λόγια του Χριστού και όχι μόνο να τα γράφουμε ή να τα διαβάζουμε.

Το στερεοτυπείο της καθεστωτικής βλακείας…

Δεν πρωτοτυπούμε, πλέον, με το να πούμε ότι ολόκληρο το καθεστωτικό οικοδόμημα (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, ΜΜΕ κ.λπ) διακατέχεται από μια υστερία ψεύδους, υποκρισίας και αναλγησίας.
Δεν πρωτοτυπούμε με το να χαρακτηρίσουμε αυτό το ελληνικό καθεστώς, ένα καθεστώς ξεδιάντροπων ανδρεικέλων της ευρω-χούντας και της διεθνούς τοκογλυφίας.
Αυτά, όμως, που ιδιαίτερα εντυπωσιάζουν αλλά και εξοργίζουν, είναι δύο πράγματα:

Τελικά τι ισχύει κύριε Βενιζέλο...;

Τελικά οι ενισχύσεις στις Τράπεζες αποτελούν Δημόσιο Χρέος ή όχι...;

Aς θυμηθούμε λίγο από τα πρακτικά της συζήτησης των Πολιτικών Αρχηγών μετά τις εκλογές του Μαίου...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εχθές, διαβάζοντας τα Πρακτικά, είδα ουσιαστικά –αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει ο κ. Βενιζέλος- ότι το χρέος σήμερα είναι 500 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Πού το είδατε αυτό;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Στα Πρακτικά. Αν έγινε λάθος…