Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Για τις ανατρεπτικές αξίες της Βασιλείας του Θεού.

«Πολλοί δε έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι»

Πόσο Πάνσοφος Εκείνος που πρόφερε αυτά τα λόγια! Δεν είπε πως όλοι οι πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι και όλοι οι τελευταίοι θα γίνουν πρώτοι, αλλά είπε πολλοί. Στο Ευαγγέλιο δεν υπάρχει ούτε ένα λάθος και πουθενά ούτε μία έστω υπερβολή.

Γιατί ο Κύριος έβαλε περιορισμό και δεν είπε «όλοι», αλλά «πολλοί»; Η εμπειρία μας διδάσκει ότι κάποιοι, απ’ αυτούς που τιμήθηκαν ως πρώτοι επί της γης, παρέμειναν πρώτοι στην τιμή κοντά στο Θεό. Υπήρξαν βασιλείς που ευαρέστησαν το Θεό στους θρόνους τους επί γης και υπήρξαν άνθρωποι χωρίς εξουσία οι οποίοι όμως παρόργισαν το Θεό με τη ζωή τους. Υπήρξαν πλούσιοι άνθρωποι, οι οποίοι σώθηκαν χάρις στην πίστη και τις ελεημοσύνες τους και υπήρξαν άποροι, που καταδικάστηκαν εξαιτίας της απιστίας και της κακίας τους. Υπήρξαν άνθρωποι πολυμαθείς, που διατήρησαν την πίστη τους κι έκαναν καλά έργα και υπήρξαν αμαθείς, οι οποίοι απέρριψαν τόσο την πίστη, όσο και τα καλά έργα. Υπήρξαν λοιπόν κάποιοι, που ήταν πρώτοι εδώ στη γη και παρέμειναν πρώτοι εκεί στον ουρανό και, αντιστοίχως, υπήρξαν κάποιοι, που ήταν τελευταίοι εδώ στη γη και παρέμειναν τελευταίοι και μετά θάνατον.

Τότε που ο “Ε.Τύπος” της κ. Αγγελοπούλου έδινε στον Α. Τσίπρα 17%-18% και προωθούσε τον “Τρίτο Πόλο”

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα η εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα» ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τερματίζει τη δραστηριότητά της. Οι λόγοι που επικαλείται είναι οικονομικοί. Ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2008 και εξέδωσε 11 τίτλους.

Δείτε όμως ποιοί συμμετείχαν στην εν λόγω εκδοτική πρωτοβουλία: Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Λευτέρης Κουσούλης, Νότης Μπερνίτσας, Αντώνης Παπαγιαννίδης. Το συντονισμό και την επιμέλεια των εκδόσεων είχε η Ρένα Δούρου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: