Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Ελληνική Γλώσσα είναι το ανυπέρβλητο δημιούργημα των Ελλήνων Λογίων!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Ελληνική είναι το ανυπέρβλητο δημιούργημα των Ελλήνων Λογίων. Τί δουλειά έχουν οι γλωσσολόγοι με την Ελληνική Γλώσσα; Ποια είναι τα ιστορικά τους ευρήματα, ότι η Ελληνική Γλώσσα δημιουργήθηκε όπως οι γλώσσες που μελετούν και που τις χρησιμοποιούν για παράδειγμα; Είναι οι υποθέσεις, οι κρίσεις και οι θεωρίες τους πραγματικά γεγονότα;

Εκφράζουν οι γλώσσες αυτές κάτι άλλο εκτός από τα υλικά και τα αισθητά πράγματα και είναι η σύνταξή τους, (όταν συντάσσουν και δεν παρατάσσουν απλώς τα νοήματά τους), διαφορετική από ό,τι είναι η σύνταξη του απλοϊκού ανθρώπου, ο οποίος δεν εκφράζει θεωρητικά ή πνευματικά νοήματα;

Η κουλτούρα του Πίου και η «ηθική του νικητή»

Ήταν πέρυσι το χειμώνα όταν ο Γελωτοποιός μπήκε στο μπακάλικο της γειτονιάς (επιχείρηση υπό εξαφάνιση) για να ψωνίσει. Ο μπακάλης, ένας νεαρός είκοσι πέντε χρονών, άρχισε να φωνάζει: «Ομορφάντρα μου, Ωνάση μου, μη με ξυπνάτε, ζω ένα όνειρο.»
Ο Γελωτοποιός σάστισε. Ήξερε ότι ο Π. είναι αιματώδης τύπος, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτά που του έλεγε. Ο Π. του εξήγησε. Ήταν τα λόγια μιας διαφήμισης.

Την άνοιξη παρατήρησε στο ίντερνετ πολύ κόσμο να χρησιμοποιεί τη λέξη «tragic», σχεδόν όσο συχνά χρησιμοποιούσε και το «lol» ή τον άλλο νεολογισμό: «τρολιά». Ρώτησε για να μάθει τι ήταν αυτό το τόσο τραγικό που όλοι χρησιμοποιούσαν. Ήταν από μια διαφήμιση.

Η ψευδαίσθηση της εργασιακής ελευθερίας

Το μαρκάρισμα των σκλάβων ήταν πάγια πρακτική
στις ΗΠΑ την εποχή της δουλοκτησίας.
«Οι τοκογλύφοι είχαν ανακαλύψει ότι το σύστημα της δουλοκτησίας απέφερε λιγότερα κέρδη σε σχέση με το σύστημα της 'ελεύθερης' εργασίας. Όποιος ήταν ιδιοκτήτης δούλου έπρεπε να τον συντηρεί στη ζωή και σε καλή κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να εργαστεί. Το σύστημα της δουλείας παρουσίαζε μεγαλύτερο κόστος απ' ό,τι η 'ελεύθερη' εργασία βάσει της οποίας στο καπιταλιστικό σύστημα ο εργοδότης δεν έφερε οποιαδήποτε ευθύνη. Η ήττα των δουλοκτητών είχε ήδη καθοριστεί, είχε προαποφασιστεί». Έζρα Πάουντ, «Η Αμερική και οι αιτίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», σελ. 51, Εκδόσεις Περίπλους

Στην σέντρα ο Άκης, από τον ξάδελφο...

Αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έκανε σήμερα ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας, κατά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζήγρας «έδωσε» τον πρώην υπουργό, επιβεβαίωσε όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ φώτισε τον ρόλο κρατικού αξιωματούχου ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος. Δικαστικές πηγές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την 9ωρη απολογία του κ. Ζήγρα, αφού εκείνος είναι το πρόσωπο-κλειδί και για τις τρεις υπεράκτιες (off-shore) που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του κ. Τσοχατζόπουλου.