Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Να προσπέσουμε με δάκρυα καυτερά στην Παναγία

Αλλοίμονο! Αμύητοι, άπιστοι, ακατάνυχτοι, είμαστε οι πιο πολλοί σήμερα, τώρα που έπρεπε να προσπέσουμε με δάκρυα καυτερά στην Παναγία και να πούμε μαζί με το Θεόδωρο Δούκα το Λάσκαρη, που σύνθεσε με συντριμένη καρδιά τον παρακλητικό κανόνα: «Εκύκλωσαν αι του βίου με ζάλαι ώσπερ μέλισσαι κηρίον, Παρθένε». «Σαν τα μελίσσια που τριγυρίζουνε γύρω στην κερήθρα, έτσι κ’ εμένα με ζώσανε οι ζαλάδες της ζωής και πέσανε απάνω στην καρδιά μου και την κατατρυπάνε με τις φαρμακερές σαγίτες τους. Άμποτε, Παναγiα μου, να σε βρω βοηθό, να με γλύτώσεις από τα βάσανα».

Φωτογραφική βόλτα στο Πάνω Κουφονήσι


Κείμενο-φωτογραφίες: Γιώργος Κόκουβας

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Κι εκείνο το πρωί προμήνυε όχι απλώς καλή ημέρα, αλλά μια ολόκληρη απολαυστική εβδομάδα. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν το πλοίο άραξε μέσα σε μια… πισίνα;

Πόλεμος μυστικών πρακτόρων στη Μέση Ανατολή

Του Κώστα Ράπτη

Ο ρυθμός και ο χαρακτήρας των εξελίξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή έχει καταστεί τις τελευταίες ημέρες ολότελα κινηματογραφικός.

Στις 18 Ιουλίου, τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη του συριακού καθεστώτος (ανάμεσά τους ο υπουργός Άμυνας και ο υφυπουργός του και σύζυγος της μεγαλύτερης αδελφής του προέδρου Assad) έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση εντός του κτηρίου Κρατικής Ασφαλείας στη Δαμασκό. Οι τέσσερις αξιωματούχοι αποτελούσαν την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων και δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί αν ο θάνατός τους οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας, σε επιχείρηση ξένων μυστικών υπηρεσιών ή σε «παλατιανό πραξικόπημα».

Η μεγάλη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας

Του ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Μπορεί ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου να διαβάζεται ως τετριμμένα υπερβολικός σε μια περίπτωση μεταβίβασης δημόσιας τράπεζας σε ιδιωτική. Όμως η περίπτωση του διαχωρισμού της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και μεταβίβαση του «υγιούς» της κομματιού στην Τράπεζα Πειραιώς είναι τόσο σκανδαλώδης και οι όροι της τόσο προνομιακοί για την Τράπεζα Πειραιώς, που ο τίτλος αυτός περιγράφει πολύ ψύχραιμα και κυριολεκτικά την εξέλιξη των πραγμάτων από το βράδυ της Παρασκευής.

Ο «στρατηγικός σχεδιασμός» της ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ…

Πάντα τα συναινετικά κυβερνητικά εκτρώματα πλειοδοτούν σε εγκληματική πώρωση και κτηνώδη κυνισμό…
Αυτή η τρικομματική κυβέρνηση θα ξεπεράσει κατά πολύ και τον εφιάλτη των ανδρεικέλων της παπαδήμιας κυβέρνησης. Μέσα στη νευρική βιασύνη της να εκτελέσει τα τελευταία συμβόλαια ΣΦΑΓΗΣ του ελληνικού λαού και ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ της χώρας (η επιτακτική ΕΝΤΟΛΗ της ευρω-χούντας), ξερνάει πυκνά κύματα της φασιστικής της αγριότητας, της θηριώδους υποκρισίας της και του αυθάδους κυνισμού της.
Η πιο αποκρουστική, όμως, και φρενοβλαβής πτυχή των κυβερνητικών ανδρεικέλων συμπυκνώνεται σε τούτο: Στην αξίωσή της να τη χειροκροτεί ο ελληνικός λαός επειδή τον ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!!!

"If Elgin..." Εάν ο Έλγιν δεν κατέστρεφε μόνο τον Παρθενώνα

Ο Άρης Καλογερόπουλος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τo "I am Greek and i want to go home", δημιούργησε μία νέα σειρά αφισών με τον τίτλο "If Elgin..."

O Λόρδος Ελγιν ακρωτηρίασε τον Παρθενώνα και το 65% των αριστουργημάτων του σημαντικότερου μνημείου της ανθρωπότητας, βρίσκονται ακόμα στο Βρετανικό Μουσείο... παράνομα.

Αυτές οι αφίσες δημιουργήθηκαν για να εκπληρώσουν την ανάγκη ανάδειξης της καταστροφής που ο Έλγιν προκάλεσε στον Παρθενώνα, καθώς και να τη συγκρίνει με άλλα σημαντικά μνημεία και σύμβολα από όλον τον κόσμο...δείτε στη συνέχεια τις αφίσες και το βίντεο...

Εξομολόγηση ενός ρατσιστή

Ε λοιπόν, ναι. Είμαι ρατσιστής.

Γνήσιος δαρβινιστής. Μισώ όλες τις υπανάπτυκτες φυλές που δεν έχουν καταφέρει εδώ και χρόνια να προοδεύσουν και να εξελιχθούν.

Είμαι ρατσιστής....

Μισώ όλες τις φυλές των έγχρωμων πολιτικών. Σιχαίνομαι και τους κυανόδερμους, και τους πρασινόδερμους και τους ερυθρόδερμους και τους μελαψούς.

Μισώ τις φυλές των τραπεζιτών. Των άθλιων αυτών υπανθρώπων που ζουν παρασιτικά εις βάρος των λαών.