Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αίσχος και ντροπή σας


Θα αποζημιώσουμε τον βιαστή της μεγάλης κόρης, δίνοντας του και την μικρή για άλλα 5-10 χρόνια, αλλά θα της αγοράζει παπουτσάκια και θα την ταΐζει, με λεφτά που θα παίρνει από τον μπαμπά (αφού πρώτα τον αποζημιώσουμε για το μέχρι τώρα έργο του).

Φίλος ή εχθρός της λογοτεχνίας: Τα e-books κάνουν θραύση

Οι φανατικοί αναγνώστες βιβλίων αγοράζουν πια περισσότερα e-books από βιβλία σύμφωνα με το Amazon, το μεγαλύτερο βρετανικό site. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Amazon για κάθε 100 βιβλία που αγοράζουν τα μέλη του, άλλα 114 e-books γίνονται download.

Όπως σημειώνει η Independent, οι παλαιότερες γενιές αγοράζουν με άξονα λογικής την φυσική επαφή με το βιβλίο, ενώ οι νεότεροι λένε πως τα βιβλία αργοπεθαίνουν κάνοντας λόγο για μια καινούργια εποχή.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία Kindle κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να ξεπεράσει τις πωλήσεις των παραδοσιακών βιβλίων με το επαναστατικό της e-reader το οποίο καθιστά την άνεση και ευκολία στον χρήστη του να διαλέξει από μια τεράστια γκάμα βιβλίων και περιοδικών και όλα αυτά στην παλάμη του χεριού του.

Κοινωνίες στα άκρα

Απέναντι στα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής που η πρακτική της σε σχέση με τους μετανάστες μας είναι γνωστή, έχουμε την δήθεν αριστερά να λέει ότι δεν είσαι άνθρωπος αν χτυπάς αδύναμους και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Συμφωνώ.
Πόσο άνθρωπος είσαι όμως όταν ο λόγος σου περιορίζεται σε αυτό και μόνο;
Οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα και ειδικά από το Πακιστάν-Αφγανιστάν-Νιγηρία ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, 10-15 άτομα σε χώρους για 3 ανθρώπους, χωρίς θέρμανση, άθλιες συνθήκες υγιεινής, με ελάχιστο φαγητό. Όταν ο λόγο σου περιορίζεται στο "μην τους χτυπάτε" και κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά στις άθλιες συνθήκες ζωής τους τότε είσαι τουλάχιστον υποκριτής. Δεν προτείνεις λύσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής των μεταναστών, όπως δεν δίνεις λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν οι μετανάστες στους Έλληνες.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε επιτακτικά να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες έτσι ώστε να μπορούν όσοι απο αυτούς θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το νόμιμο και το ηθικό.

Περισσεύει πια η υποκρισία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι οι πολιτικοί διορίζουν τους συγγενείς τους. Γιατί άραγε; ποιους θα περιμέναμε να διορίσουν σε ένα οικογενειοκρατικό πολίτευμα;

Για τους δικούς της λόγους, η κατασκευασμένη από τα ΜΜΕ επικαιρότητα, ανακάλυψε, εντελώς ξαφνικά, κάποιους πολιτικούς που έκαναν διορισμό συγγενών και όλοι δήθεν «πέφτουμε από τα σύννεφα». Άρχισε λοιπόν και πάλι να γίνεται λόγος για το νόμιμο και ηθικό.

Ghosthunters of London

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ο πρώτος παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας ποδοσφαιριστής που πόζαρε δίπλα σε φάντασμα. Η λήψη έγινε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Το φάντασμα εικάζεται ότι ανήκει σε Σουμέριο κροκόδειλο που λιποτάκτησε στην Ατλαντίδα, λίγο πριν η τελευταία καταποντιστεί. Το εκτόπλασμα του φαντάσματος μύριζε θυμάρι, βασιλικό και μισοφαγωμένο σουβλάκι του Κώστα Καραμανλή.