Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς κάνουμε το σημείο του σταυρού;

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:

"Ακούσατε, χριστιανοί μου, πώς πρέπει να γίνεται ο σταυρός και τι σημαίνει. Μας λέγει το Άγιον Ευαγγέλιον πώς ή αγία Τριάς, ο Θεός, δοξάζεται εις τον ουρανόν περισσότερο από τους αγγέλους. Τι πρέπει να κάμεις και εσύ; Σμίγεις τα τρία σου δάκτυλα με το δεξιόν το χέρι σου και μην ημπορώντας να ανεβείς εις τον ουρανόν να προσκυνήσης, βάνεις το χέρι σου εις το κεφάλι σου, διατί το κεφάλι σου είναι στρογγυλό και φανερώνει τον ουρανόν και λέγεις με το στόμα: Καθώς εσείς οι άγγελοι δοξάζετε την Αγίαν Τριάδα εις τον ουρανόν, έτσι και εγώ, ως δούλος ανάξιος, δοξάζω και προσκυνώ την Αγίαν Τριάδα. Και καθώς αυτά τα δάκτυλα είναι τρία – είναι ξεχωριστά, είναι και μαζί – έτσι είναι και ή αγία Τριάς, ο Θεός, τρία πρόσωπα και ένας μόνος Θεός.

Ο Κουτμερίδης (ΠΑΣΟΚ) μετακόμισε στη Νέα Δημοκρατία ή απλώς ρουσφέτια και τακτοποιήσεις συγκυβέρνησης;

Γράφει η Μαριάννα Τσήπα

Τέτοιο ρουσφέτι ούτε οι τροϊκανοί δεν θα το κατανοήσουν

Ο κ. Κουτμερίδης ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών και όπως είναι φυσικό δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί. Συνεπώς όφειλε να επανέλθει -ως απλός δημόσιος υπάλληλος (εφοριακός)- στη ΔΟY Σερρών για να εξυπηρετεί τους πολίτες. Όμως η «τύχη» είναι στο πλευρό του!

Ο Γ. Μαυραγάνης, τεχνοκράτης υφυπουργός Οικονομικών της τροϊκανής συγκυβέρνησης, ο άνθρωπος που αποφασίζει τα μέτρα για μισθούς, συντάξεις και τη συλλογή φόρων σκέφτεται για τον κ. Κουτμερίδη και του προσφέρει ένα δωράκι!

Ο ανιψιός του Πεπόνη προσελήφθη στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης!


Όπως έχει φανεί με διάφορες αφορμές και στο πρόσφατο παρελθόν, πολλές φορές η νομιμότητα δεν συμβαδίζει με την έννοια της ηθικής ή και την κοινή αίσθηση περί δικαίου. Ένα τέτοιο πλαίσιο ίσως είναι το κατάλληλο ώστε να περιγράψει την πρόσληψη του Άγγελου - Ζήκου Πεπόνη ως Ειδικού Συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Κυβερνοεπιθέσεις απειλούν μεγάλα ενεργειακά ονόματα στη Μέση Ανατολή

Αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις έχουν σημειωθεί φέτος σε στόχους που σχετίζονται με την ενέργεια και σε χώρες-παραγωγούς πετρελαίου, προκαλώντας ανησυχία για την εξάπλωση των δραστηριοτήτων αυτού του είδους. Σειρά την περασμένη εβδομάδα είχε η μεγάλη Saudi Aramco, που είδε το δίκτυο υπολογιστών της να μολύνεται και αναγκάστηκε να το κλείσει, αλλά και η RasGas του Κατάρ.

Το αποτέλεσμα στην περίπτωση της Aramco ήταν ότι οι υπολογιστές παρέμειναν κλειστοί για μερικές ημέρες και η εταιρεία αναγκάστηκε να επιστρατεύσει παλαιότερες τεχνολογίες, όπως το φαξ για τις επικοινωνίες της με το Λονδίνο, τη Γενεύη και το Χιούστον. Πλέον, η σαουδαραβική πετρελαϊκή έχει επαναφέρει το δίκτυο, δίχως όμως να δώσει λεπτομέρειες για την φύση και την πηγή της κυβερνοεπίθεσης.

Αρκεί ένα δικό σου βήμα…

Ένα βήμα. Τόσο απέχουμε εσύ κι εγώ από την καλοσχεδιασμένη καταστροφή που μας ετοίμασαν. Μα, ένα βήμα μπορεί να γίνει και το ξεκίνημα για την λευτεριά μας. Προς τα πού θα βαδίσουμε το λοιπόν; Εκεί που μας πηγαίνουν ή εκεί που εμείς θέλουμε να πάμε;

Ένα βήμα. Τόσο χρειάζεται για να κινήσουμε να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας, να ξαναβρούμε τα ιδανικά μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Μόνο ένα βήμα μας χωρίζει από τον θάνατό μας, μόνο ένα βήμα μας ξαναδίνει τη ζωή που μας έκλεψαν…