Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πανηγυρισμοί στην ελληνική Θράκη για τη Μικρασιατική Καταστροφή!

Απίστευτη πρόκληση από την προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», που εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση για την επέτειο της 30ής Αυγούστου 1922! Ως πότε επιτέλους θα ανεχόμαστε όλα αυτά τα τουρκόψυχα φασιστόμουτρα που εξεμούν καθημερινά πάνω στην Ιστορία μας και τους τάφους των παππούδων μας;

Μία πραγματικά απίστευτη πρόκληση, εξαιρετικά ενδεικτική της απόλυτης πλέον αποθράσυνσης όλων αυτών των κοπριτών που δρουν στην περιοχή μας ως απροκάλυπτα όργανα της φασιστικής Τουρκίας, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή. Μόνο που αυτή τη φορά η γνωστή πρακτοράντζα που – υπό την ονομασία Ιλχάν Ταχσίν - παριστάνει (με τη…φιλική συμμετοχή του Προξενείου) τον διευθυντή της τοπικής τουρκοφυλλάδας «Μπιρλίκ», ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του (ούτως ή άλλως ευρύτατα) όρια.

Κόκκινα vs μαύρα σταφύλια: ποια είναι τα πιο ωφέλιμα;

Τα σταφύλια είναι από τα πιο ωφέλιμα για την υγεία φρούτα, με αντιγηραντική και προστατευτική για την καρδιά δράση. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και σημαντική ποικιλία βιταμινών και μετάλλων. Ιδιαίτερα οι σπόροι του σταφυλιού είναι εξαιρετικά πολύτιμοι καθώς περιέχουν σημαντικά λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία προστατεύουν το δέρμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νευρικά κύτταρα από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών.
Υπάρχουν λευκά, κόκκινα και μαύρα (σκούρα κόκκινα) σταφύλια. Όλα τα είδη ασκούν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C.
Μάλιστα τα κόκκινα και τα μαύρα στα σταφύλια, είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένα για τις ιδιότητές τους και τα οφέλη τους στην υγεία μας. Οι παραλλαγές στο χρώμα, υποδεικνύουν διαφορετικούς τύπους και ποσότητες φυτο-αντιοξειδωτικών ουσιών στη φλούδα τους.

Ποιον θεσμικό ρόλο έχει ο Σόϊμπλε στην ΕΕ;

Σήμερα πήγε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στον ομόλογό του Γερμανό υπουργό κ. Σόϊμπλε, προκειμένου να του παρουσιάσει αναλυτικά τα νέα οικονομικά μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Αναρωτιόμαστε όμως. Ποιον θεσμικό ρόλο κατέχει στην ΕΕ ο κ. Σόϊμπλε, ώστε να πηγαίνει ο υπουργός ενός κράτους μέλους της ΕΕ και να του υποβάλει το προσεχές οικονομικό πρόγραμμα της χώρας; Δεν είναι ούτε καν ο πρόεδρος του Eurogroup.

Κάνει να λυπούνται οι νέοι;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Δεν είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται το Θεό, αλλά ο Θεός τον άνθρωπο.
Με άλλα λόγια: πρέπει κανείς όχι να υπερασπίζεται το Θεό αλλά να τον αναζητάει."

Λέων Σεστώβ

Κάνει να λυπούνται οι νέοι; Στα χωριά δεν εμπόδιζαν τα παιδιά να βλέπουν τους νεκρούς ή οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο συνέβαινε. Στα χωριά, όσο ακολουθούσαν την Εκκλησία ήξεραν να ξεχωρίζουν ποια λύπη φθείρει τον άνθρωπο και τον αρρωσταίνει και φυσικά φύλαγαν τα παιδιά τους από αυτήν και ποια λύπη τον αναγεννάει στο σώμα και στην ψυχή!

Τώρα, ο κόσμος στις πόλεις, ίσως και στα χωριά, δεν μπορεί να διακρίνει ποια λύπη είναι καλή και ποια είναι άσχημη, ποια λύπη είναι του Θεού και ποια λύπη είναι του κόσμου. Η λύπη των νέων που δεν εισήχθησαν στις ανώτερες σχολές π.χ. είναι καλή, είναι εκ Θεού ή είναι άσχημη; Είναι το θέλημα Θεού να μείνουν απέξω χιλιάδες νέοι ή είναι η ανικανότητα της Εκπαίδευσης να μορφώσει όλους τους νέους που θέλουν να μορφωθούν;