Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για την πρόταση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ὁ Βουλευτής τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστός γιά τήν παρουσίαση τῆς τηλεοπτικῆς σειρᾶς τοῦ ΣΚΑΙ γιά τήν Ἐθνεγερσία τοῦ 1821, πού ἀνεκάλεσε στήν μνήμη τήν κυκλοφορηθείσα καί στήν πατρίδα μας τετράτομη ἱστορία τῶν Βαλκανίων τοῦ ἱδρύματος SOROS καί ὁ ὁποῖος ἀπορίας ἄξιον πού βρῆκε τήν «δύναμη» νά ἀποπειραθῇ νά ἀμαυρώσῃ τό αἰώνιο σύμβολο τοῦ Γένους, τῆς λεβεντιᾶς καί τῆς ψυχῆς τοῦ λαοῦ μας τόν Γέρο τοῦ Μωριᾶ, κατέθεσε ἐρώτηση στό Κοινοβούλιο ἀπηχῶν ἀσφαλῶς καί τήν σύμφωνη γνώμη τοῦ Κόμματός του γιά τήν κατάργηση τῶν ἄρθρων τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα 198-199 μέ προμετωπίδα «ἐπιβολή τῆς θρησκευτικῆς εἰρήνης», πού ἀναφέρονται στήν κακόβουλη βλασφημία καί στήν καθύβριση θρησκευμάτων καί πού ἔχουν ὡς ἑξῆς: «Άρθρο 198, Κακόβουλη βλασφημία, Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.

Το “όχι” των Ελλήνων είναι η δύναμη της Ελλάδος

“Έχουμε εκπλήξει τον κόσμο με την στωικότητα μας”

του Κώστα Ροδινού

Εδώ και χρόνια, ως πολίτης αυτής της χώρας, έχω βαρεθεί να με …σώζουν.

Μεγάλα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, κούφια οράματα.

Από έργο μηδέν.

Ως απλός πολίτης, που δεν μετέχει σε κάποια συντεχνία που τον προστατεύει ή του εξασφαλίζει προνόμια, ανήκω στα …υποζύγια! Μεταξύ εκείνων που, κάθε φορά, καλούνται να πληρώσουν τα βάρη και τις αμαρτίες άλλων.

Βήματα προς την απελευθέρωση!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Επεκαλούντο τον Κύριον και αυτός εισήκουσεν αυτών»
Ψαλμός 98

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή δεν υπάρχει δρόμος για την απελευθέρωση. Η απελευθέρωση είναι ο δρόμος. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε κάνει ένας λαός που ζητεί την ελευθερία του, για την απελευθέρωση το κάνει. Κάθε σκέψη, λόγος ή έργο έχει σκοπό την απελευθέρωση.

Ήδη πρέπει να αρχίζουμε να μετράμε τα βήματα της απελευθέρωσης. Πρώτο βήμα είναι η εκλογή αρχόντων οι οποίοι να υπερασπίζονται την Ορθοδοξία αντί να την πολεμούν και να την υποσκάπτουν.(Β΄ Χρονικών, 1-13).

ΕΡΤ: Προσλήψεις απείρου κάλλους

Πίνακα σε τρία χρώματα (μπλε της ΝΔ, πράσινο του ΠΑΣΟΚ και ασπροκόκκινο της ΔΗΜΑΡ) θυμίζει το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ, με την αναλογία των «χρωμάτων» να προκύπτει ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων. Η αρχή έγινε με το διοικητικό συμβούλιο, όπου πρόεδρος τοποθετήθηκε εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Τέλης), διευθύνων σύμβουλος εκλεκτός της ΝΔ (Νίκος Σίμος) και μέλος με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς (Τέλης Σιαμαντάς).

Από έναν απλό εργαζόμενο στην ΕΡΤ