Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Φυσική για αρχαρίους

Μπορεί η εφαρμογή των φυσικών νόμων να στενοχωρεί μια μερίδα συμπολιτών μας με ροπή στην παραβατική συμπεριφορά και τις κακές συνήθειες, αλλά αποτελεί γεγονός. Για την ίδια κοινωνική ομάδα στενόχωρο φαίνεται και ότι οι φυσικοί νόμοι δεν επιδέχονται εξαιρέσεις.

Αν φας μια πάστα, θα φορτωθείς (περίπου) 380 θερμίδες, που για να τις κάψεις πρέπει να τρέξεις (πάλι περίπου) 6 χιλιόμετρα σε διάδρομο γυμναστηρίου. Αν δεν έχεις λεφτά για γυμναστήριο, μπορείς να τρέξεις νύχτα στο κέντρο των Αθηνών για να γλιτώσεις από εκείνους που θα προσπαθήσουν να σε ληστέψουν. Πάντως η πάστα έχει τις ίδιες θερμίδες για όλους. Είτε είσαι μπατζανάκης πασοκτζή νομάρχη είτε γενικός γραμματέας Δασών ή εφοπλιστής ή άνεργος ή ο ΓΑΠ αυτοπροσώπως. Σκόντο δεν κάνει το σύμπαν. Τρως; Χοντραίνεις. Χάνεις την ισορροπία σου; Πέφτεις. Κάνεις τραμπολίνο; Πηγαίνεις πάνω κάτω. Αν συνδυάσετε τα παραπάνω με τον πρώτο νόμο της Θερμοδυναμικής, το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο αισιόδοξο. Τι μας λέει τούτος ο νόμος; «Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί, μπορεί μόνο να μετατραπεί από τη μια μορφή στην άλλη». Ητοι, λεφτά υπάρχουν!

Η Ελλάδα έχει πλούτο και αυτός πρέπει άμεσα να αναδιανεμηθεί.

Όλοι μας ζητάμε από τα πλούσια κράτη του Ευρωπαϊκού Βορρά, τα οποία αφαίμαξαν οικονομικά τα κράτη του Νότου, μέσα από το κλειστό νομισματικό κύκλωμα του ευρώ, να αναδιανείμουν τα πλούτη τους και να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο Νότο ή να στηρίξουν οικονομικά τον Νότο, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη του Νότου. Αντίθετα τα κράτη του Βορρά, αντί να διαθέσουν τα πλούτη τους για να ανασάνει ο Νότος, αντιπροτείνουν και επιβάλλουν σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, η οποία μέσα στο ίδιο κλειστό νομισματικό κύκλωμα και με δεδομένο ότι τα κράτη του Νότου είναι υπερχρεωμένα στον Βορρά, θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση τον Νότο και ακόμα μεγαλύτερο πλουτισμό τον Βορρά.

Είτε θέλετε ΑΠΕ, είτε δεν θέλετε ΑΠΕ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ. Λεφτά υπάρχουν (ΓΑΠ), Φτηνό ρεύμα (Σαμαράς)

Αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου το ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η σχετική απόφαση της ΡΑΕ με αριθμό 1453 προβλέπει αναλυτικά τις παρακάτω αυξήσεις

Υψηλής Τάσης (ΥΤ): από 1,04 ευρώ σε 2,96 ευρώ / MWh
Αγροτικής χρήσης (ΜΤ): από 0,74 σε 2,29 ευρώ / MWh
Λοιπές χρήσεις (ΜΤ): από 1,69 σε 5,35 ευρώ / MWh
Αγροτικής χρήσης (ΧΤ): από 0,9 σε 2,96 ευρώ / MWh
Οικιακής χρήσης (ΧΤ): 1,95 ευρώ σε 5,99 ευρώ / MWh
Λοιπές χρήσεις (ΧΤ): από 2,49 σε 7,39 ευρώ / MWh

(ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ)

Δεν έχει τέλος το δράμα του πάμφτωχου Παύλου Βαρδινογιάννη

Απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας για τον γόνο της γνωστής οικογένειας.

Ελλήνων Ύβρις

Όλα ασπρόμαυρα και πάλι, μόνο που σιώπησε η χώρα πολύ πριν της κόψουμε εμείς την γλώσσα. Την είχαμε από χρόνια ισοπεδώσει κι έτσι δεν υπάρχει σπίτι με αυλή να κλειστούμε στα όρια της και να λέμε το σεργιάνι μας το κάναμε στον κόσμο κι ας ήταν δυο μέτρα γης. Δεν υπάρχει καφενές να μαζεύει αυτούς που μένουν, τον δώσαμε αντιπαροχή με αντάλλαγμα μία πολυθρόνα από φορμάικα και έναν φτηνιάρικο πολυέλαιο να κρέμεται πάνω από τα σκυμμένα μας κεφάλια. Δεν θα αντέξουμε στο ασπρόμαυρο γιατί ξεβάψαμε από μοναχοί μας. Ξεριζώσαμε τα γεράνια μας που από κάτω κρύβαμε το κλειδί. Ξεράναμε τις γαριφαλιές που από προγιαγιά σε γιαγιά και από γιαγιά σε μάνα σου παραδιδόταν προς φύλαξη. Ξέρεις τι αγωνία είναι να φυλάξεις ένα κλαράκι; Σαν όλη η ελπίδα της συνέχειας να ήταν σε αυτή μόνο την ρίζα. Ξεράναμε τους ήχους της πατρίδας με τόση βία που ξεριζώσαμε από μέσα μας και τον ήχο του καημού. Δεν ξέρουμε πια ούτε πώς να κλάψουμε. Και ο θρήνος μας είναι τόσο παράφωνος που δεν τον αντέχει ούτε το μέσα μας.