Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

"Σημαδιακή" ημέρα η αυριανή

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 1944 οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα!
Σύμπτωση;


Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα επιτελεία του Δ΄Ράϊχ διάλεξαν σκοπίμως την αυριανή ημέρα ως την καταλληλότερη σημειολογικά ημερομηνία για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην χώρα μας.

Μία χώρα που για πολλούς λόγους και πάντως όχι μόνο γεωπολιτικούς και οικονομικούς (βλέπε παλιές δηλώσεις του Κίσσινγκερ), ανέκαθεν αποτελούσε τον "αγαπημένο" στόχο του μαύρου άξονα Ευρώπης - Αμερικής.

Αυτό που ξέρω, είναι ότι σαν αύριο, στις 9 Οκτωβρίου 1944, δηλαδή τρεις ημέρες πρίν αρχίσει το ξεκούμπισμα των Γερμανών κατακτητών και λίγο πριν αρχίσει η διάδοχος πιο ...εκλεπτυσμένη αμερικανική κατοχή, το μισάνθρωπο γένος των "Νιμπελούγκεν", βομβάρδιζε την μισοπεθαμένη απο την πείνα της κατοχής Αθήνα και εκτελούσε στο Κορωπί 44 Έλληνες πατριώτες.

Νικημένος

Μία Ελλάδα κολλημένη στις οθόνες των τηλεοράσεων να ακούει για παράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς ίσα με τον προυπολογισμό της Ελλάδας. Πολιτικοί όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων. Πολιτικοί που έχουν βολέψει τα 30 τους, τα 40 τους, τα 50 τους, τα 60 τους και τον οικογενειακό τους τάφο. Πολιτικοί που ψάχνουν έναν πατέρα εθνάρχη και πολιτικοί που ψάχνουν μία υποψία αριστερού κυττάρου στο γενεαλογικό τους δέντρο, για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα.

Από κάτω ένας λαός ζει σε μία άλλη γη. Στην Γη των Ψυχοφάγων. Η υποψία περηφάνιας που μπορεί να είχε ο καθένας γκρεμίζεται από τον πιο ρηχό γκρεμό του πλανήτη: τον ενδιάμεσο. Το ανθρωποειδές που σε συνδέει με την εξουσία και που θα σε βοηθήσει να «τρυπήσεις» τιμολόγια, να σου βρει «πόρτα» για την επιδότηση, να δώσει μία θέση στο παιδί σου για το δημόσιο. Το πολιτικό μας Εγώ είναι πλέον χωρισμένο στα δύο: στην υπερηφάνεια και στην επιβίωση. Αυτός ο λαός δεν έχει πλέον σύντροφο να κατέβει στο δρόμο και έχει αφήσει τον εαυτό του έξω από την κρεββατοκάμαρα γιατί δε μπορεί να ονειρεύεται πια.

Εφοριακοί …και «τελώνες» διατηρούν τις προκλητικές -προ κρίσης- αποδοχές τους;

Ο κόσμος καίγεται και αυτοί χαϊδεύουν τους ημέτερους!!!

Όταν όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η κοινωνία υποφέρουν, ακόμη και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ των 330 ευρώ χάνουν τα 30 € και τα δώρα, οι εσαεί ευνοημένοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνειακοί, ΓΧΚ), διατηρούν τα σκανδαλώδη, για τη σημερινή συγκυρία, προνόμιά τους με …«νυκτερινή» και …«παραλλαγμένη» τροπολογία σε άσχετο εξπρές πολυ-νομοσχέδιο!!!

Έχει τζακ ποτ στον Γιώργο!

Προσοχή, δεν πρόκειται για φάρσα. Η Πρωταπριλιά (και οι εκλογές) απέχει αρκετά γαρ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.iop.harvard.edu/lottery/apply/11223, αναφέρονται τα εξής απίθανα: «Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης για παρακολούθηση της ομάδας μελέτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, θα γίνει εφάπαξ κλήρωση για τη συμμετοχή στις υπόλοιπες συνεδρίες που θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. Μόνο όσοι έχουν έγκυρη ταυτότητα του Χάρβαρντ μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση. Οι νικητές της κλήρωσης πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τις υπόλοιπες συνεδρίες. Εάν ένας συμμετέχων χάσει μια συνεδρία, θα ακυρωθεί η συμμετοχή του και θα αντικατασταθεί από άλλον φοιτητή στη λίστα αναμονής. Συμμετέχετε στην κλήρωση από 28 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο John F. Kennedy Jr. Forum μέσα στο εξάμηνο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό».