Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο Χριστός είναι η Αγάπη

Ο Χριστός είναι η Αγάπη. Γι’ αυτό κι εμείς, σαν μέλη της Εκκλησίας Του, πρέπει ν’ αγαπούμε τους αδελφούς μας όπως τον ίδιο τον εαυτό μας. Ν’ απομακρύνουμε από τις καρδιές μας τη φιλαυτία και την ιδιοτέλεια, τον φθόνο και την έχθρα, τη διχόνοια και την οργή, τη μνησικακία και την εμπάθεια. Να συγχωρούμε τους άλλους όπως θέλουμε να μάς συγχωρούν κι εκείνοι, να συγκαταβαίνουμε στις αδυναμίες τους, να τους βοηθούμε εγκάρδια και με προθυμία όταν μας χρειάζονται. Η αγάπη είναι το κυριότερο γνώρισμα των μελών της Εκκλησίας του Χριστού: «εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις» (Ιω. 13, 35).
Κύριε, φύτεψε μέσα μας την αγάπη Σου, για να μη συλλογιώμαστε και να μην πράττουμε ποτέ το κακό!

Από την προπαγάνδα στην ενημέρωση

«Μεγάλες αποδόσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι 99% την ημέρα και μέχρι 417,29% κατά το πρώτο τριήμερο, υπόσχονται στους επενδυτές οι μετοχές νέων εταιριών στο Χρηματιστήριο. Μάλιστα, από στοιχεία προκύπτει ότι τα μεγάλα αυτά κέρδη είναι σχεδόν σίγουρα, καθώς σε λίγες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πτώση στις τιμές των μετοχών τις πρώτες τρεις ημέρες και ιδίως την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης.

[...] Τι γίνεται, όμως, με όσους διατήρησαν τις μετοχές τους και δεν προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα σημαντικά κέρδη του πρώτου τριημέρου; Οι επενδυτές που δεν πωλούν τις μετοχές τους σε κάποια από τις τρεις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης ανταμείβονται, αποκτώντας πρόσθετες υπεραξίες».

Η δολοφονία της ιστορίας και της αισθητικής

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μας απειλεί σήμερα είναι ότι μας δολοφονούν το μυαλό και την «ψυχή» χωρίς να έχουμε επίγνωση: Ο πλανητικός φασιστικός οδοστρωτήρας της Νέας Τάξης καταστρέφει τη λογική, απορυθμίζει τις «αρθρώσεις» των αισθημάτων, ισοπεδώνει τη μνήμη και εξοντώνει τη βούληση.
Η πλανητική «Χούντα» εξοντώνει δηλαδή τη σκέψη, τη βούληση, το συναίσθημα και την μνήμη με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς».
Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος, ώστε να μην έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους…

Οι τιμές είναι ντροπή!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στην ΕΕ μοιάζει με θλιβερό αστείο! Το βραβείο αυτό επαληθεύει την παροιμία που λέει "Σκότωσε τον αδελφό σου για να σε αναγνωρίσουν ως φιλάδελφο!"

Λυπάμαι γιατί ανάμεσα στους βραβευμένους με Νόμπελ είναι κάποιοι που τους αγαπώ, όπως ο φυσικός Βέρνερ Χάϊζενμπεργκ του οποίου το βιβλίο Φυσική και Φιλοσοφία διαβάζω αυτόν τον καιρό για τρίτη φορά!

Η επιτροπή του βραβείου πρόδωσε την ιστορία και την λαμπρή φήμη του βραβείου Νόμπελ. Οι κάτοχοί του θα ντρέπονται πλέον και θα το σβήσουν από τη βιογραφία τους. Κανονικά πρέπει να κρατήσουν τα χρήματα και να αποποιηθούν εκ των υστέρων την τιμή.

Απόφοιτος γυμνασίου ο νέος αντιπρόεδρος του Παρακαταθηκών και Δανείων

Τον λένε Θανάση Τερζή (δεξιά στη φωτό με τα γυαλιά) και εισήχθει ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - παρά το ότι ήταν απόφοιτος γυμνασίου - το 1994 στην Αγροτική Τράπεζα, με καθήκοντα ...κλητήρα.
Το καλό του όμως το κόμμα δεν τον άφησε έτσι.
Από φύλακας που έγινε στην τράπεζα, ακολούθως πέρασε στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος για να καταλήξει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και μετά πρόεδρος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τώρα, λόγω προφανώς γνώσεων, για να πάει ο Παναγιώτης Φασούλας στο ΣΕΦ τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ποιος είπε λοιπόν πως δίχως πανεπιστημιακό δίπλωμα δεν πας μπροστά;
Αρκεί να έχεις γραφτεί στο σωστό κόμμα, την κατάλληλη στιγμή.