Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το αντίδοτο στις μεθόδους του ολοκληρωτισμού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ποιο είναι το αντίδοτο στις μεθόδους του ολοκληρωτισμού; Είναι το αντίδοτο να γνωρίσουμε ολοένα και περισσότερο αυτό που κάνει ο ολοκληρωτισμός στις μέρες μας;

Δεν νομίζω. Δεν είναι κρυφό αυτό που έκανε και που εξακολουθεί να κάνει ο ολοκληρωτισμός εις βάρος της ανθρωπότητας. Πρώτη φορά στην Ιστορία, η Γαλλική Επανάσταση ως κοινωνικό σύνολο, αποκήρυξε το ήθος ως βάση της δραστηριότητας και της ζωής!

Τσιμουδιά για τα ενεργειακά στην ΕΕ και την Γερμανία, τσιμουδιά και για το ...Κλίμα


Δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να είναι σε άλλον Πλανήτη. Δεν "κατασκευάζω" τις ειδήσεις για τα ενεργειακά της Ευρώπης -- απόρριψη της πολλής πρασινάδας, επιστροφή στο κάρβουνο, αμάν πια με τις ΑΠΕ, έξω οι ΑΠΕ (στην Αγγλία) και τέτοια... Απλά αντιγράφω. Και δεν αντιγράφω περιθωριακά ιστολόγια σκοτεινών μασόνων, αλλά βασικά ...ΜΜΕ.

Την καταστροφή της Σμύρνης είχε προβλέψει ο αυστραλιανός Τύπος

Γνώριζαν για το διωγμό των χριστιανών από το Νοέμβριο του 1912

Δημοσιεύματα παλιών αυστραλιανών εφημερίδων, δείχνουν πως οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι είχαν προβλέψει τον ξεριζωμό του χριστιανικού πληθυσμού από τη Μικρά Ασία, από το Νοέμβριο του 1912. Τα ντοκουμέντα παρουσιάστηκαν σε διάλεξη του ομογενούς πανεπιστημιακού, Δρ. Παναγιώτη Διαμαντή.

Θέμα της διάλεξης ήταν πως κάλυψε ο αυστραλιανός τύπος της εποχής την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Στη διάλεξη παρουσιάστηκαν αποκόμματα της επαρχιακής εφημερίδας Clarence and Richmond Examiner (από την επαρχιακή πόλη του Grafton στην βόρεια Nέα Νότια Ουαλία) του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου του 1912 που μεταξύ άλλων έγραφε: «Τα πλέον ανησυχητικά νέα είναι ότι οι Τούρκοι έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει πως έχει δοθεί άγραφη εντολή ξεριζωμού των χριστιανών. Ουσιαστικά δόθηκε εντολή σφαγιασμού τους. Καλούνται οι Τούρκοι να επιδείξουν θάρρος και να αδιαφορήσουν για τις συνέπειες. Αν αυτές οι πληροφορίες επαληθευτούν εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσει γενοκτονία των Χριστιανών της περιοχής».

Εποχές κι αυτές!!! Ο νταβατζήδες σοκάρονταν με το πετρέλαιο στα 54 λεπτά...


Με αφορμή τη χθεσινή μέρα που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, καλό είναι να θυμηθούμε τα πρωτοσέλιδα των προοδευτικών φυλλάδων πριν τον σοσιαλισμό του ΓΑΠ, οι συντάκτες των οποίων εντόπισαν κάπου στην περιφέρεια ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης άγγιξε τα 50 σέντς (κατά την Ελευθεροτυπία...) ενώ στην άλλη "δημοκρατική" φυλλάδα Τα ΝΕΑ η τιμή "ξέφυγε" και έπιασε τα 54 λεπτά!!!

Πάλι τα ίδια... Υπουργός Παιδείας: "Tα βιβλία να επαναχρησιμοποιούνται." Μα τόσο άσχετοι είναι;;;

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος δήλωσε σήμερα:

«Μελετάμε έναν τρόπο ώστε τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου. Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο; Θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα, που δεν κοστίζει τίποτα, ώστε να μη μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδονται στους επόμενους».

Αφού θυμίσω ότι το ίδιο σχέδιο είχε προαναγγείλει και η Α. Διαμαντοπούλου το 2010, καλό θα ήταν κάποιος από τους συμβούλους του να τον πληροφορήσει ότι η επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων είναι αδύνατη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν ... ασκήσεις πάνω σ' αυτά.
Αυτό συμβαίνει σε ποσοστό 100% στα βιβλία του Δημοτικού και σε μεγάλο ποσοστό στις υπόλοιπες βαθμίδες.