Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει ότι υπάρχει Θεός και να μη χαίρεται

π. Αλέξανδρος Σμέμαν

Πηγή της ψευδούς θρησκείας είναι η ανικανότητα να χαρείς, ἠ μάλλον η άρνηση της χαράς, ενώ η χαρά είναι απόλυτα ουσιώδης επειδή, δίχως αμφιβολία, αποτελεί καρπό της παρουσίας του Θεού. Δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει ότι υπάρχει Θεός και να μη χαίρεται. Μόνο σε σχέση με τη χαρά, ο φόβος του Θεού και η ταπείνωση είναι σωστά, γνήσια και καρποφόρα. Έξω από τη χαρά, όλα γίνονται δαιμονικά, μια βαθύτερη διαστροφή κάθε θρησκευτικής εμπειρίας. Μια θρησκεία φόβου. Θρησκεία της ψευτοταπείνωσης. Θρησκεία της ενοχής: τα πάντα είναι πειρασμοί και παγίδες – όντως πολύ δυνατοί, όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και μέσα στην Εκκλησία. Οι «θρησκευόμενοι» άνθρωποι, κατά κάποιο τρόπο, βλέπουν τη χαρά με υποψία.

Τα άθεα γράμματα…

Δημήτρης Νατσιός - Δάσκαλος Κιλκίς

"Τ' άθεα γράμματα κόψανε το δρόμο του έθνους και τ' αμποδάνε να χαρεί τη λευτεριά του"
Παπουλάκος

Έχουμε την εντύπωση ότι η έσχατη μάχη για το μέλλον της πατρίδος διεξάγεται μες στο Κοινοβούλιο ή στα έγκατα του Μαξίμου. Λάθος. Στα σχολεία, στις αίθουσες διδασκαλίας κρίνεται η τύχη του Γένους. Αν επικρατήσει η «ελληνοκτόνος παιδαγωγία» και εκλείψει διά παντός η ελληνορθόδοξη Παιδεία, «η ροδόχρους ελπίδα του Έθνους» (Καποδίστριας), τότε ας θυροκολλήσουμε το αγγελτήριο θανάτου, πλησιάζει η ιστορική ευθανασία.
Αν δεν απομείνει η ευλογημένη «μαγιά» του Μακρυγιάννη, τότε «κάλλιον να μην υπάρχει Έλλην εις τον κόσμον, παρά να ατιμάζει το κατ’ εικόνα Θεού και ομοίωσιν, υπάρχων ανδράποδον τον αναισθήτου Τούρκου, ενώ επλάσθη από τον Θεόν ελεύθερος» όπως θεσπίζουν, στις 5 Μαϊου του 1827, στην Τροιζήνα, οι ελευθερωτές πατέρες μας.
Και σίγουρα στην θέση του «αναισθήτου Τούρκου», μπορεί να μπουν και άλλα αναίσθητα και άπληστα θηρία -φανερά και νοητά- που μας εξανδραποδίζουν. Και το κακό γίνεται από τους ύπουλους, τους «προβατόσχημους λύκους» που ζεσταίνουμε στον κόρφο μας και μαγαρίζουν παιδεία και παιδιά...

Μπουνιά και συχώριο!

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο Δανός Πολ Τόμσεν, ένας από τους εκτελεστές των εισοδημάτων μας και βασικός ηθικός αυτουργός χιλιάδων αυτοκτονιών που έγιναν λόγω της απελπισίας που σκόρπισε απλόχερα στην Ελλάδα, έκανε κάποιες «άτυπες» δηλώσεις «μετανοίας» για το καυτό μολύβι που μας έριξε κατακούτελα. «Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έγινε με τον λάθος τρόπο» γράφτηκε ότι είπε αυτή η διμούτσουνη οχιά με την τσαλαπατημένη φάτσα και τη χολέρα στη θέση της συνείδησης. Βέβαια, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έκανε τούτο το σχόλιο έξω από γραφεία του ΟΑΕΔ ή σε συσσίτια της εκκλησίας, αλλά σε τόπο που του πάει: στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο Αλ Καπόνε και το ληγμένο γάλα

Βάλια Μπαζού

Η ημερομηνία λήξεως στα μπουκάλια γάλακτος επιβλήθηκε από τον απόλυτο γκάνγκστερ, τον μαφιόζο Αλ Καπόνε!

Θυμήθηκα την ιστορία τώρα που το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού με το Αγροτικής Ανάπτυξης, παίρνουν μέτρα για να χτυπήσουν (λέμε τώρα) τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια που έχει εκτινάξει τις τιμές των τροφίμων στα ύψη, μέτρα που μέχρι στιγμής σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.
Συγκεκριμένα:
  • Έδωσαν το πράσινο φως για να πωλούνται νομίμως ληγμένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ αλλά σε χαμηλότερη τιμή
  • Σκέφτονται να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 9 ημέρες ( με το σκεπτικό ότι θα μειωθεί το κόστος επιστροφών που έχουν οι γαλακτοβιομηχανίες και επομένως θα μειωθεί η τιμή του γάλακτος) Όλα αυτά τα ωραία μου έδωσαν την ιδέα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία του Καπόνε και του πώς μπήκε ημερομηνία λήξεως στο φρέσκο γάλα.