Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τα Εισόδια της Θεοτόκου. (21 Νοεμβρίου)

Φαίνεται σαν να έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, αλλά στην ουσία δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι θρησκευτικές γιορτές σημάδεψαν τη ζωή. Αν και όλοι πήγαιναν στην εκκλησία, δεν γνώριζαν, φυσικά, όλοι το ακριβές περιεχόμενο κάθε γιορτής. Για πολλούς, ίσως για την πλειοψηφία, η γιορτή ήταν πάνω απ’ όλα μια ευκαιρία να κοιμηθούν καλά, να φάνε καλά, να πιουν και να ξεκουραστούν. Παρόλ’ αυτά, νομίζω πως ο καθένας αισθανόταν, αν όχι εντελώς συνειδητά, πως με την κάθε γιορτή στη ζωή του εισέβαλε κάτι το υπερβατικό και ακτινοβόλο, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο μ’ έναν κόσμο από διαφορετικές πραγματικότητες, με την υπόμνηση κάποιου ξεχασμένου πράγματος, κάποιου πράγματος που το είχε πνίξει η ρουτίνα, το κενό και η φθορά της καθημερινής ζωής.

Αλήτες, ρουφιάνοι, τροϊκανοί!

Το κείμενο δεν έχει γραφτεί ούτε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε από καμιά συνιστώσα του Σύριζα αλλά ούτε από κάποια γνωστή αντιμνημονιακή πένα. Ανήκει στον Σταύρο Ψυχάρη. Ποιος διάβασε το πόνημα του εκδότη του ΔΟΛ και δεν φοβήθηκε! Μάθαμε λοιπόν από το Κυριακάτικο Βήμα ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες»! Μας πληροφορεί επίσης ο κ. Ψυχάρης ότι η «Ελλάδα δεν είναι αποικία» κι ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι μεραρχίες του Γ’ Ράιχ τώρα επιχειρούν να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης.

Αλλάζουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απόφαση που είχε ψηφιστεί πριν λίγες μέρες!!!

Αλλαγή στάσης για το ΕΚΑΣ μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποιεί η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε το Υπουργικό Συμβούλιο, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα καταβάλλεται στους συνταξιούχους με τη συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας τους, όπως προέβλεπε ο νόμος του Μεσοπρόθεσμου (ν. 4093/2012), αλλά με τη συμπλήρωση του 65ου έτους.

Μεσοπρόθεσμο