Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο αδικών μισεί την ψυχή του!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι άρχοντες καταδυναστεύουν τους λαούς γράφει η Αγία Γραφή. Το βιβλίο των Παροιμιών γράφει: Ο αδικών μισεί την ψυχή του.

Η ενοχή αυτών που καταδυναστεύουν τους λαούς τους φθείρει και τους κάνει ευάλωτους στις αρρώστιες.

Οι άνθρωποι εκ φύσεως αγαπούν το Καλό και μισούν το Κακό. Ποιος μπορεί να αντέξει το μίσος χωρίς να τον βλάψει; Ένας άνθρωπος μας μισεί και χάνουμε την ηρεμία μας. Ποιος μπορεί να αντέξει να τον μισεί ένας κόσμος ολόκληρος.

Υπάλληλοι Βουλής: Οι «προνομιούχοι» της λιτότητας

Η χθεσινή απόσυρση, από την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί προς υπογραφή το υπουργείο Οικονομικών, της ρύθμισης για τις περικοπές των οικονομικών προνομίων που απολαύουν οι υπάλληλοι της Βουλής εγείρει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Γιατί, δεν μπορεί, στις συνθήκες της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η χώρα την τελευταία τριετία, να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Αποτελεί κραυγαλέα κοινωνική αδικία να υποβάλλονται σε αιματηρές οικονομικές θυσίες οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και, την ίδια στιγμή, οι υπάλληλοι της Βουλής να εξακολουθούν να εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχθεί όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποσύρει τη σχετική διάταξη για τη μισθολογική εξίσωση και τις υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής, μπροστά στην απειλή των εργαζομένων για την κήρυξη απεργίας, η οποία θα μπορούσε να μπλοκάρει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ο κ. Στουρνάρας είχε δεσμευθεί τότε από το βήμα της Βουλής ότι θα επαναφέρει τη ρύθμιση, όμως και πάλι γίνεται επίκληση του αυτοδιοίκητου της Βουλής.

Ο Καμμένος και οι συνωμοσίες των «δακτύλων»…

Πολύ αστυνομική σεναριογραφία μας κατακλύζει γύρω από τους εσωτερικούς σπασμούς των «Ανεξάρτητων (εξαρτημένων) Ελλήνων», αντάξια των εμετικών τηλεοπτικών σήριαλ…
Το αστυνομικό σενάριο δομείται πάνω στη μαγική λεξούλα: «Αποστάτες».
Είναι μαγική αυτή η λέξη διότι κινητοποιεί όλα τα αρνητικά, ιστορικά σύνδρομα της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ του Μητσοτάκη. Έκτοτε κάθε αρχηγός κόμματος έκανε κατάχρηση αυτής της φράσης εναντίον κάθε στελέχους του κόμματός του που τον αμφισβητούσε και διαχωριζόταν…