Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δεν είναι ο άνθρωπος φερέγγυος αλλά ο Θεός

Το ζήτημα της υπάρξεως του Θεού και της Θείας του Οικονομίας θα καταστρεφόταν αν εξαρτιόταν από τους λόγους μου και από τις δικές σας συνήθειες. Αλλά το ζήτημα του Θεού, ανεξάρτητα απ’ όλους εμάς θα πετύχει και θα νικήσει. Εκείνος του οποίου τα χρόνια δεν έχουν αριθμό και η οντότητά του δεν έχει αρχή και τέλος δεν μπορεί να αφήσει το «επίγειο σπίτι» του στις διαθέσεις μας, στα αδύναμα δημιουργήματά του, των οποίων η αρχή και το τέλος σχεδόν συναντιόνται σε ένα σημείο και των οποίων η οντότητα είναι μία κουκκίδα.

Άρτος αρπαγής ή φακές ταπεινοφροσύνης

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«Αδέρφια μου. Φυλάξτε τα ελληνικά συνήθειά μας, γιορτάστε όπως γιορτάζανε οι πατεράδες σας, και μη ξεγιελιώσαστε με τα ξένα κι άνοστα πυροτεχνήματα. Οι δικές μας οι γιορτές αδελφώνουν τους ανθρώπους, τους ενώνει η αγάπη του Χριστού. Μην κάνετε επιδείξεις. «Ευφράνθητε εορτάζοντες». Ακούστε τι λένε τα παιδάκια που λένε τα κάλαντα: «Και βάλετε τα ρούχα σας, εύμορφα ενδυθήτε, στην εκκλησίαν τρέξετε με προθυμίαν μπήτε, ν’ακούσετε με προσοχήν όλην την υμνωδίαν και με πολλήν ευλάβειαν την Θείαν Λειτουργίαν. Και πάλιν σαν γυρίσετε εις το αρχοντικόν σας, ευθύς τραπέζι στρώσετε, βάλτε το φαγητόν σας. Και τον σταυρό σας κάνετε, γευθήτε, ευφρανθήτε. Δώστε και κανενός φτωχού όστις να υστερήται». Αθάνατη ελληνική φυλή! Φτωχή μα αρχοντομαθημένη, βασανισμένη, μα χαρούμενη και καλόκαρδη περισσότερο από τους ευτυχισμένους της γης, που τους μαράζωσε η καλοπέραση. Ναι, αδερφοί μου Έλληνες, χαίρετε μαζί με κείνους που χαίρουνται και κλαίτε μαζί με κείνους που κλαίνε. Αυτή είναι η παραγγελία του Χριστού, και σ’ αυτή μονάχα θα βρήτε ανακούφιση. Δίνετε στους άλλους απ’ ότι έχετε. Το παραπάνω απ’ ότι έχει κανένας ανάγκη, το κλέβει από τον άλλον. «Μακάριον το διδόναι μάλλον, ή λαμβάνειν». Τι εξαίσια λόγια! Είναι του Φώτη Κόντογλου στο βιβλίο «Χριστού Γέννησις. Το φοβερόν Μυστήριον» (εκδ. Αρμός, σελ 14).

Πανηγυρίζουν για τον Ζερβό οι Νταβατζήδες της Ενέργειας

Πανηγυρίζουν οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες στο χώρο της ενέργειας για την ανανέωση της θητείας του κυρίου Ζερβού, που ως γνωστόν οδήγησε την ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού και τώρα επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη στους καταναλωτές με αυξήσεις στο ρεύμα που φτάνουν μέχρι το 40%.

Η απόφαση για την παραμονή του κυρίου Ζερβού στη διοίκηση της ΔΕΗ ελήφθει τυπικά από τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, αφού η ανανέωση της θητεία του είχε προεξοφληθεί από το καρτέλ των επιχειρηματιών στο χώρο της ενέργειας.

Γράμμα σε κάποιο νέο που ζητάει τη φιλία μου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Χαίρομαι που επικοινωνούμε! Οι λεγόμενοι ευρωπαϊστές είναι απλώς αδαείς! Δεν γνωρίζουν τη διαφορά των ορθόδοξων Ελλήνων και του δυτικού κόσμου:

Οι δυτικοί διεκήρυξαν κατά τη Γαλλική Επανάσταση ως κοινωνικό σύνολο ότι δεν επιθυμούν να είναι το ήθος το θεμέλιο της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούν τη δύναμη χωρίς όρια και την επιστημονική έρευνα επίσης.

Ο τεχνικός πολιτισμός βιάζει τον άνθρωπο και τη Φύση. Σε όλους είναι γνωστή η σκευωρία επιστήμης και τεχνολογίας για το κέρδος. Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να μετατρέψει τα πάντα σε εμπόρευμα, ακόμα και τον άνθρωπο!