Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο συνειδητός εκπαιδευτικός μεταδίδει την ολόφωτη ορθόδοξη χριστιανική διδαχή

Δυστυχώς κάποιοι κύκλοι, χρησιμοποιώντας τη γνωστή "ξύλινη" γλώσσα των φονταμενταλιστών της πολιτικής ορθότητας επιχειρούν να απαξιώσουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης την ΟΜΟΘΥΜΗ αντίδραση του εκκλησιαστικού πληρώματος όπως αυτή αποτυπώνεται στις σχετικές παρεμβάσεις ικανού αριθμού μητροπολιτών, του Αγιωνύμου Όρους, διακεκριμένων ακαδημαϊκών θεολόγων, της ΠΕΘ που εκπροσωπεί τη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εν Ελλάδι θεολόγων, ιεραποστολικών αδελφοτήτων, πλειάδας ιστολογίων που αντιστέκονται στην επιχείρηση του εθνικοθρησκευτικού αποχρωματισμού των νεοελλήνων και της θρησκευτικής, εθνικής και πολιτιστικής τους ομογενοποίησης αλλά και ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ διαβάλλοντάς όλους αυτούς σαν σκοταδιστές και γραφικούς. Τον πραγματικό σκοταδισμό ενσαρκώνουν όσοι με πρόσχημα την αρχή του σεβασμού της ετερότητας και της πολυπολιτισμικότητας οραματίζονται μια παιδεία που θέτει τεχνηέντως και με περισσή και ύπουλη μαεστρία στην ίδια μοίρα το Φως του ορθόδοξου χριστιανικού παιδευτικού λόγου με το σκοτάδι της ποικιλόχρωμης πλάνης και γιατί όχι και της δεισιδαιμονίας.

Ευτυχώς περνάμε (συν)τέλεια!

Εχθές, μια ημέρα πριν από την ολοκλήρωση του ημερολογίου των Μάγιας και πέντε 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα, φόρεσα το καλύτερο χαμόγελό μου, πήγα στον χασάπη και του είπα ότι η Standard & Poors μάς αναβάθμισε κατά έξι μονάδες. Εκείνος έκοβε κιμά και συνέχισε να κόβει. Αδιάφορος. Μετά του ανέλυσα τα αίτια της εκτόξευσης των μετοχών των τραπεζών σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του φάσματος της χρεοκοπίας πάνω από την Ελλάδα. Πάνω στα χρηματιστηριακά άρχισε να στουμπάει κάτι χοιρινές για να μαλακώσουν. Στο καπάκι τού τρέσαρα μια δημηγορία για το επενδυτικό κλίμα που αλλάζει, ενώ εκείνος είχε πάρει έναν υπερμεγέθη μπαλτά κι έκοβε το σβέρκο ενός τροφαντού μόσχου. «Κάτι αλλάζει επιτέλους στη χώρα. Το κλίμα αλλάζει» αναφώνησα, για να λάβω στιβαρή και στιφή απάντηση: «Βερεσές τέλος. Φάε κλίμα». Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι ότι το κλίμα δεν τρώγεται. Από τη μια, είναι καλό επειδή έχει μηδέν λιπαρά και μηδέν θερμίδες, αλλά, από την άλλη, κρίνεται επικίνδυνο. Μόλις συνηθίσεις να τρως κλίμα και όχι κάτι απτό και παχυντικό, θα ψοφολογήσεις.

Σωστά διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ


Πολύ σωστή και δίκαια η διαμαρτυρία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΜΑΡ για την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη να μεταθέσει 165 στελέχη εφοριών και του ΣΔΟΕ και να τοποθετήσει στην θέση τους κατά 85% στελέχη της ΔΑΚΕ.

Ο Άρειος Πάγος αποκατέστησε την «Τάξη» των πραξικοπημάτων…

Άστραψε και βρόντηξε για άλλη μια φορά η ΑΠΑΤΗ περί «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».
Με διαδικασίες «εξπρές» ο Άρειος Πάγος έβγαλε μια απόφαση για τη ΦΡΙΚΗ των χαρατσιών, όπως ακριβώς πρόσταξε η κατοχική κυβέρνηση, ανατρέποντας την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας…
Η «Τάξη» αποκαταστάθηκε!
Το Ανώτατο Δικαστήριο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τα πραξικοπηματικά διατάγματα μιας κατοχικής κυβέρνησης ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η δικαστική εξουσία ΟΧΙ μόνο δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι και ο ψυχρός «εκτελεστής» των αποφάσεων της χρηματιστηριακής «μαφίας» και των πολιτικών τους ανδρεικέλων…

Σχιστολιθικό αέριο


Αν και δεν παριστάνω την "ενεργειακή" ιστοσελίδα, στο αντι-αιολικό trivia pursuit, όσο δύσκολο είναι να αγνοήσει κανείς ότι ο κόσμος ηλεκτροδοτείται, βασικά, από κάρβουνο, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αγνοήσει ότι το σχιστολιθικό αέριο έχει μπει εδώ και μερικά χρόνια στην ενεργειακή εξίσωση, και τώρα που μπήκε, μάλλον θα μείνει.