Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η σκαλωσιά του Καμίνη και οι μουσουλμάνοι...

H «σκαλωσιά», που στήθηκε στη πλατεία Συντάγματος από τον Γιώργο Καμίνη και η οποία υποτίθεται πως είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας δεν είναι απλά και μόνο μία απαράδεκτα εικαστικά κατασκευή.

Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι ο Γ. Καμίνης δεν ανήκει στο 99% των Ελλήνων, που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Αντίθετα, ανήκει στις μερικές δεκάδες Άθεους, όπως και ορισμένοι από τους στενούς του συνεργάτες, που δεν χάνουν την ευκαιρία να το επιδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

Τα Χριστούγεννα του Μολλά Μουσταφά στην Τραπεζούντα

Δεν ήταν ούτε τριάντα χρόνων η Δέσποινα όταν έχασε τον Σάββα, τον άνδρα της, και έμεινε χήρα με το τρίχρονο παιδάκι της, τον Νίκο. Ο μακαρίτης ήταν καλός άνθρωπος και χρυσός νοικοκύρης. Με τις δυο λίρες – 216 γρόσια – μισθό που έπαιρνε, ζούσε την γυναίκα και το παιδάκι του, χωρίς να τους στερήσει τίποτε. Οικονόμος ο ίδιος, καλή οικοκυρούλα η γυναίκα του, τα βόλευαν μια χαρά, σε βαθμό που η γειτονιά τους έπαιρνε και για πλούσιους.

Είχαν έξι χρόνια παντρεμένοι. Την βραδιά που θα γιόρταζαν την επέτειο των γάμων τους, έφεραν τον Σάββα νεκρό στο σπίτι του. Τη στιγμή που πλήρωνε τον μανάβη τα φρούτα που αγόρασε, γονάτισε ξαφνικά και ξεψύχησε πάνω στο δρόμο.