Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Της δεήσεώς μου


Εκλογή ψαλλομένη τη Κυριακή των Άγιων και Θεοφόρων Πατέρων ημών των εν Άθω διαλαμψάντων.
Υπό Αθανασίου Ιερομονάχου και Δανιήλ Μονάχου Κατουνακιώτου.

Ήχος πλάγιος του δ'.

Της δεήσεώς μου, Αλληλούια.
Υπομένων υπέμεινα τον Κύριον και προσέσχε μοι, και εισήκουσε της δεή¬σεώς μου. Χαίρετε, Πατέρες μακάριοι, οι εκ της οικουμένης εκλεχθέντες υπό της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, εις το λατρεύειν απαύστως τω ζώντι Θεώ, αλληλούια.


Ιωάννης Παπαχρόνης
Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1951. Σπούδασε βυζαντινή μουσική στο Άγιο Όρος, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, με δάσκαλο τον μακαριστό Γέροντα Μελέτιο Συκεώτη, εξαίρετο μουσικό και αγιογράφο. Τις σπουδές του στη μουσική, βυζαντινή και ευρωπαϊκή, συνέχισε στην Αθήνα, στη Σχολή Εθνικής Μουσικής του Σίμωνα Καρά, καθώς και στο ωδείο «Ορφείο».

Έψαλε σε πολλούς ναούς ως λαμπαδάριος και πρωτοψάλτης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάσθηκε ως χορωδός με τους Σπ. Περιστέρη, Ευάγ. Τζελά, Θρ. Στανίτσα, Λυκ. Αγγελόπουλο.

Το 1989 ίδρυσε τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής τής Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης «Άγιος Νικήτας ο Νέος» και το 2005 τη Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης», με την όποια έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής από το 1981 σε εκκλησιαστικά σχολεία, σχολές βυζαντινής μουσικής και ωδεία στην Ελλάδα και το έξωτερικό.

Έχει επιτελέσει πολύ σημαντικό εκδοτικό μουσικό έργο και έχει βραβευθεί με το χρυσό μετάλλιο τής Πανορθοδόξου Διασκέψεως (Γενεύη ’Ελβετίας), τον χρυσό σταυρό τής Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης, και από τούς Νομάρχες Δράμας και Κατερίνης για την προσφορά του στη μουσική παιδεία.

Η ηχογράφηση από τον ψηφιακό δίσκο, "Ο Αγιώνυμος Άθως. Σύναξις Αγιορειτών Πατέρων" του Βυζαντινού Χορού "ΤΡΟΠΟΣ".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου