Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιονομική προσαρμογή

Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε μια επική πολεμική ταινία με θέμα την απόβαση στη Νορμανδία κι ένας οπλίτης λέει στον λοχαγό του: «Κύριε λοχαγέ, είμαι έτοιμος να βγούμε από το αποβατικό και να τσακίσουμε τα παΐδια των Ναζήδων. Αρκεί να μη βραχούμε και να μη μας σημαδεύουν οι Φρίτσηδες». Αν ο λοχαγός που τα άκουγε αυτά δεν αλυσόδενε πάραυτα τον φλούφλη φαντάρο, τότε οι θεατές θα σχημάτιζαν την εντύπωση ότι βλέπουν κωμωδία και όχι πολεμικό δράμα.

Ετσι λοιπόν εμείς οι Ελληνες θεατές του επικού (και πολεμικού) δράματος «Η Ελλάς στις φλόγες του Μνημονίου» έχουμε την απαίτηση να δούμε την εμπροσθοφυλακή του έθνους (ναι, ναι, οι βουλευτές είναι τούτοι) να κάνει ντου στην κρίση με τις λόγχες της αυτοθυσίας της και τα τόμιγκαν της αυταπάρνησής της. Να παρουσιαστούν στον θαλαμάρχη πρόεδρο της Βουλής και να δηλώσουν με στεντόρεια φωνή ότι θέλουν κι αυτοί να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Αν δεν βρίσκουν κατάλληλο σερνικό να το βροντοφωνάξει, ας βάλουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να το λέει κάνα τετράωρο μέχρι να πειστούν και τα περιστέρια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Κροίσοι

Ετσι είναι, καρντάση μου. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες «ή όλοι μας θα νικήσομεν ή όλοι σας θα πεθάνετε». Πρέπει να δίνεις πρώτος το καλό παράδειγμα. Αν μπορεί να τα βγάλει πέρα με 680 ευρώ οικογενειάρχης με δύο παιδιά, στεγαστικό, ασθενείς γέροντες γονείς στην πλάτη και δυο καναρίνια ατάιστα, τότε μπορεί κι η βουλευτάρα! Ούτως ή άλλως οι εκλεγμένοι στο παρλαμέντο (υποτίθεται πως) προσωποποιούν τις αρετές του έθνους. Στις αρετές, ως γνωστόν, περιλαμβάνονται η φειδώ, η εγκράτεια και η εύκολη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Τα νέα δεδομένα είναι ένα: η αφραγκία. Αρα οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών οφείλουν να βρουν τρόπο να τη βγάζουν άνευ σιέλου.

Επιπλέον, πάμπολλοι βουλευτές μας είναι αποδεδειγμένα γάτουλες, τζιμάνια στα οικονομικά. Με το δεκαχίλιαρο (περίπου) που τσεπώνουν μηνιαίως σε μετρητά και παροχές κατορθώνουν να έχουν ντουζίνες τα ακίνητα και αμύθητους θησαυρούς σε θυρίδες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Αβγατίζουν το δεκαχίλιαρο σε εκατομμύρια, σε χρόνο μηδέν! Συνεπώς, ακόμα και με τα 680 ευρώ του ενιαίου μισθολογίου πάλι πλούσιοι θα γίνουν...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου