Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ωδή στη Ζωή (Κωνσταντοπούλου)

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την εριστική «ανακρίτρια» του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ένα - το σημαντικότερο: αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την έχουμε εφεύρει! Είναι η ακούσια εκδίκηση του απελπισμένου. Μόνο που τη φαντάζεσαι να υποβάλλει 40λεπτες ερωτήσεις στον Βαγγέλη Βενιζέλο, να μαστιγώνει λεκτικά τον Παπακωνσταντίνου και να τσιτσιρίζει όλους τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη «λίστα Λαγκάρντ», σου έρχεται να ανάψεις λαμπάδα στον άγιο Φανούριο (όχι τον Κουβέλη) που φανέρωσε μια Νέμεση με σάρκα και οστά.

Επειδή πέρα από καταχρεωμένοι είμεθα και ρεαλιστές, αναγνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες να ανακάμψουμε είναι λιγότερες από εκείνες που έχει ο ΠΑΟ να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αρα, παρεάκι στην απελπισία μας μπορεί να γίνει μόνο η ιδέα ότι θα βρεθεί μια μάστιγα, μια λαίλαπα, μια κεραυνοθύελλα, μια καταιγίδα που θα ξεσπάσει επάνω σε δικαίους (αν υπάρχουν) και αδίκους του Κοινοβουλίου. Είναι μια κάποια παρηγοριά. Εμείς θα ζοριζόμαστε με τα χαράτσια και οι «σωτήρες» μας θα έχουν την αποστολή να προσπαθούν να μετρήσουν τις λέξεις που εκτοξεύει το γλωσσικό κοσμοδρόμιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου!

Τάχα δήθεν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τακτική του «Σοκ και Δέος» που ακολουθεί η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδανική για περιπτώσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οσο έμπειρο λαμόγιο να είσαι, αν σου σβουρίξει η αγριεμένη Ζωή μια ερωτησάρα 3.000 λέξεων, θα θολώσεις. Αν μάλιστα την πατήσεις σαν αρχάριος και την κοιτάξεις στα μάτια, σίγουρα θα αισθανθείς ένοχος (μπορεί και να ομολογήσεις), ακόμα κι αν είσαι άσχετος με την υπόθεση, αν είσαι ο υπάλληλος της Βουλής που φέρνεις τα νερά.

Ετσι πρέπει να είναι κάθε Βουλή έπειτα από κάθε χρεοκοπία. Να την ιδρώνεις, να τη ματώνεις τη φανέλα για να βγει το μεροκάματο. Να νιώθεις όπως οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι στην επιθεώρηση της Παρασκευής. Τρόμος, πενθήμερες κρατήσεις, φωνές, αγγαρεία, πετρελαίωμα των σιδερένιων σουμιέδων, φασαρία, φασίνα και φωνές.

Η επιτελάρχης Ζωή τούς χρειάζεται, φίλε. Αν το δεις στα σοβαρά και δίχως τσίμπλες κομματικού τύπου, είναι πιο σκληρή στα δικονομικά και αστυνομικής φύσεως ζητήματα απ’ όλους τους Δένδιες της πλάσης. Μοναδικό πρόβλημα στη σταδιοδρομία της είναι ότι βρίσκεται σε λάθος κόμμα. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ της πολυπάει ούτε να βρίσκεται υπό τον Τσίπρα...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου