Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

(Κά)καλα-τράβα

Μα τι είναι αυτά που έγραφαν τα «Νέα»; Σοβαρολογούσαν; «Κυνηγούν τον Καλατράβα από Νέα Υόρκη ως τη Βενετία λόγω υπερκοστολόγησης ελαττωματικών κατασκευών». Για πάμε παρακάτω να δούμε τους μεσότιτλους του άρθρου: «ΟΑΚΑ: Το λίφτινγκ κόστισε 12.771% παραπάνω από το αρχικό πλάνο! Βαλένθια: Το Palau de les Arts κόστισε τέσσερις φορές παραπάνω από το αναμενόμενο. Οργή και αγανάκτηση σε Βενετία, Οβιέδο και Νέα Υόρκη για τον Καλατράβα». Πού να διαβάσεις, φίλτατε, και μέσα, στο ζουμί (το δικό σου, αυτό που σου λείπει και τρέχεις τώρα να κάνεις ρύθμιση στη ΔΕΗ γιατί δεν βγαίνεις): «Μέσα στο γενικό κλίμα της ανοργανωσιάς, ανατέθηκε στον Ισπανό αρχιτέκτονα το λίφτινγκ του ΟΑΚΑ. Μόνο η μελέτη κόστισε 1,17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 300 μέλη της ομάδας του Καλατράβα αμείφθηκαν με 4,5 εκατ. ευρώ! Τα ευτράπελα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς η στέγη του σταδίου κόστισε 130 εκατ. ευρώ, ενώ η συντήρησή της κόστισε άλλα 6 εκατομμύρια. Εν τέλει το συνολικό κόστος της ανακατασκευής του ΟΑΚΑ έφτασε τα 399 εκατομμύρια ευρώ, με την υπερκοστολόγηση να αγγίζει το 12.771% από τα αρχικά 3,1 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υπολογιστεί».

Νέμεσις

Κάθε καλόπιστος αναγνώστης, ήτοι ουδείς, θα έχει την εντύπωση ότι οι κυβερνήσεις που μεσολάβησαν από το 2004 όλο και κάτι θα έχουν ψαχουλέψει από το μέγα μασούλημα της Ολυμπιάδας. Πόσο πήγε η τσιμινιέρα στην οποία άναψε η φλόγα; Για τα βεγγαλικά της Γιάννας μάς έραψαν μεγάλη κοστουμιά; Τα πάνελ με τους μπλε καλικάντζαρους που παρήλασαν στο ΟΑΚΑ στην τελετή έναρξης ήρθανε φτηνά; Οι μπετατζήδες των έργων πληρώθηκαν στην ώρα τους; Ηταν συνεπείς; Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα (150 εκατομμύρια το κόστος) μας αποθέωσε αρκούντως ως έθνος; Το κωπηλατοδρόμιο στέκει ή ξαναφύτρωσαν οι καλαμιές;

Αξιοποιήθηκαν τα σπορτίφ κοτέτσια που μπαστακώθηκαν σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου; Ωραία θέματα για έρευνα. Αλλά, τι τα θες, τι τα γυρεύεις... Αφού κανένας δεν έχει πάει στη φυλακή για όλα αυτά, κανένας δεν θα φταίει. Εφόσον έχουν περάσει τόσοι πολλοί ακέραιοι άνθρωποι (και πατριώτες πάνω απ' όλα) από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, σίγουρα θα τα έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα βιβλία του 2004.

Και το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν ότι φταίνε οι συνταξιούχοι και διά τούτο τους πετσόκοψαν τη σύνταξη...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου