Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Ελλάς του Κώστα Σημίτη

Οι φωτογραφίες που κοσμούν τη σελίδα είναι η ακριβέστερη δυνατή περιγραφή του ευρωπαϊκού οράματος που έβλεπε ο Κώστας Σημίτης όταν ο Θόδωρος Τσουκάτος και ο Τάσος Μαντέλης μασούσαν τη μάντιδα δάφνη της Siemens. Η «ισχυρή Ελλάδα» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας Ευρώπης που δεν ασχολείται -πλην Γερμανίας και άλλων τσατσομασκοφόρων κολαούζων- με την πρωτογενή παραγωγή, αλλά με τις... υπηρεσίες. Και τα άκουγες εσύ όλα τούτα τα φύκια και αναρωτιόσουν: «Μα καλά, αν δεν παράγουμε τίποτα, με τι σόι υπηρεσίες θα ασχολούμεθα; Θα γίνουμε δικηγόροι ο ένας του άλλου; Θα πουλάμε ασφάλειες ο ένας στον άλλον; Πόσα γκαρσόνια χωρούν σε μια πόλη; Υπηρεσίες; Ποιες υπηρεσίες;» Εμ, βρε αφελή, τις μυστικές υπηρεσίες εννοούσαν και δεν το είχες πάρει χαμπάρι. Από εκείνες τις καλές, τις μερακλίδικες, τις ενημερωμένες, που ξέρουν να φυτεύουν τους ανθρώπους τους ένθεν κακείθεν και την κρίσιμη ώρα τούς ενεργοποιούν για να σου κάνουν τη χώρα θερινή. Η Ευρώπη των «υπηρεσιών» είναι η ήπειρος των πρακτόρων που έχουν τα άπλυτα των εισπρακτόρων καλά φυλαγμένα και τους τα κουνάνε κατά πρόσωπο όταν παραστεί ανάγκη.

Μέγα σχέδιο

Στην «ισχυρή Ελλάδα» της Ε.Ε., όπου είναι «διασφαλισμένα» (μουχαχά!) τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα, οι παρελάσεις για τις εθνικές επετείους είναι πριβέ. Το κλειστό κλαμπ των επισήμων μπορεί να τις απολαμβάνει, έστω και πετσοκομμένες. Ευτυχώς που δεν ζει ο Κολοκοτρώνης διότι δύσκολα θα αποκτούσε διαπίστευση. Μπορεί να έφερνε αντίρρηση κάνας βοηθός λογιστού της τρόικας και να μη μας έδιναν την επόμενη και τη μεθεπόμενη δόση αν επιμέναμε να βρεθεί έξω από τη Βουλή ο εξτρεμιστής Γέρος του Μοριά. Ασε που το «Γέρος του Μοριά» είναι ύποπτος προσδιορισμός και μπορεί να σημαίνει ότι θα είχε αξίωση να λάβει σύνταξη ο ανεύθυνος κουμπουροφόρος που επιτέθηκε αναίτια στο τουριστικό γκρουπ του σύμμαχου Δράμαλη στα Δερβενάκια.

Οι «εταίροι» μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν μέγα σχέδιο για εμάς τους Ελληνες. Θέλουν να μας καταστήσουν πρωταγωνιστές του υπαίθριου εμπορίου - καλή ώρα όπως είναι οι συμπαθείς μικροπωλητές σημαιών που απαθανατίστηκαν στις φωτογραφίες. Αφού μπορούν να ζουν και να κινούνται αξιοπρεπώς οι συνέλληνες από την απώτατη Ανατολή, πουλώντας σημαιάκια στο Θησείο, τότε κάλλιστα θα μπορούμε κι εμείς να τα καταφέρουμε τοιουτοτρόπως. Με τις υγείες μας!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου