Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Άρες μάρες Μπουτάρες

Έκανε περιοδεία στην Τουρκία ο κ. Μπουτάρης και, επειδή η Ελλάς ετούτη την περίοδο δείχνει σαν κινούμενη άμμος, εκείνος πιάνει πόστο για το μέλλον (το δικό του). Εβαλε ένα ωραιότατο ζευγαράκι κόκκινες κάλτσες αλλά ξέχασε την ημισέληνο. Σε κάθε περίπτωση το κόλπο έπιασε. Τα ΜΜΕ της γείτονος ασχολήθηκαν με τα πόδια του νηφάλιου δημάρχου κι εκείνος τους έδωσε και κατάλαβαν. Δήλωσε «αδελφός» με τους Τούρκους - κάτι για το οποίο ουδέποτε αμφέβαλε οιοσδήποτε Ελλην. Για να μη μείνει παραπονεμένη η γηραιά ήπειρος, ο πολυπράγμων πρεσβύτης τρέντουλας δήλωσε «εταίρος» με τους Ευρωπαίους. Μετά το γύρισε στην εθνικότητα του μπακλαβά και, τέλος, ήρθε στο «φιλέτο»: την ανάδειξη της οθωμανικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης! Κοίτα να δεις, ρε καρντάση μου. Εμείς οι αχάριστοι ραγιάδες είπαμε μπιραλάχ για να αποποιηθούμε αυτήν την κληρονομιά. Μπαϊλντίσαμε από επαναστάσεις κι αιματοχυσίες για να την ξεφορτωθούμε κι ο ερυθροκάλτσωτος κυριούλης θέλει να μας την αποδώσει ολόκληρη. Χωρίς να μας ρωτήσει! Είναι δε τόσο φιλέλλην, που δεν αρκείται στους Οθωμανούς, αλλά η περδικούλα του γουστάρει και νεοτουρκικά (βλέπε κεμαλικά) μερεμέτια!

Γκιουζέλ

Αν αμφιβάλλεις για τις προθέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που επέλεξε ο ΓΑΠ αυτοπροσώπως, σου παραθέτω δηλώσεις του που δημοσίευσε η «δημοκρατία» και οι οποίες έκαναν ιδιαίτερα ευχάριστη εντύπωση στους Σελτζούκους: «Η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ' όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα των Νεοτούρκων, καθώς και το Μέγαρο, όπου έμεινε εξόριστος ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ ο Β', καθώς και άλλα οθωμανικά μνημεία».

Κρίμα που δεν φοράμε (ακόμα) φέσια και φερετζέδες στο Γιουνανιστάν για να τα πετάξουμε στον αέρα από τη χαρά μας. Αυτό όντως έλειπε! Να αναδείξουμε το πρόγραμμα των Νεοτούρκων... Σημειωτέον, το πρόγραμμα των Νεοτούρκων δεν περιλάμβανε πιλάτες, κολύμπι στην πισίνα, γιόγκα και διατροφή με βιολογικά προϊόντα και ψάρι με Ω3. Πιο πολύ ομοίαζε με πρόγραμμα Βαρβακείου κρεαταγοράς όπου τον ρόλο των αμνοεριφίων τον είχαν καπαρώσει οι Ελληνες και χασάπηδες ήταν οι Νεότουρκοι.

Για να εμπεδωθεί η ανυπόκριτη χαρά των Θεσσαλονικέων, αναφέρεται και η δήλωση του κ. Μπουτάρη για τα ιστορικά τεμένη της πόλεως, που ενδέχεται «να επαναλειτουργήσουν ως τόποι λατρείας»! Ταμάμ θα γίνει η συμπρωτεύουσα. Τσοκ γκιουζέλ.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου