Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Με λίγη καθυστέρηση, τα μεγάλα ΜΜΕ παραδέχονται ότι η Γη δεν ...υπερθερμαίνεται, και παριστάνουν ότι δεν ξέρουν γιατί

reuters.com
To Reuters, λίγο καθυστερημένα, αναφέρει αυτό που οι λεγόμενοι σκεπτικιστές γράφουν, τεκμηριωμένα, εδώ και ένα χρόνο. Η Γη, δεν ζεσταίνεται εδώ και 15 χρόνια (άσχετα με το εάν το ατμοσφαιρικό CO2 ανεβαίνει, αδιάφορα). Και ψάχνουν για λόγους περίεργους, πιθανούς, φτιαχτούς, υποθετικούς. Δήθεν ψάχνουν, αφού και αυτό έχει γραφτεί, και όχι μόνο από λεγόμενους σκεπτικιστές. Ο Ήλιος, ηλίθιοι, ο Ήλιος.


Οι μεταβολές, στην δραστηριότητα του Ήλιου είναι γνωστές και καταγεγραμμένες. Οι μεταβολές αφορούν σε διάφορα "θέματα" που επηρεάζουν το Κλίμα, όχι τόσο η ένταση, αλλά η μαγνητική δραστηριότητα, ο ηλιακός "άνεμος" και τέτοια... Μία έκφραση αυτών των δραστηριοτήτων είναι οι μαγνητικές κηλίδες και τα CME's (το link έχει ένα ωραίο gif). Ο Σταύρος Αλεξανδρής τα έχει πει εδώ και καιρό.


Υπάρχει κυκλικότητα σε δεκαετίες, εκατονταετίες, χιλιετίες, εκατονταχιλιετίες κλπ. Οι λεγόμενοι κύκλοι Milankovitch. Οι Κουτσογιάννης και Μαρκόνης έδειξαν ότι οι κύκλοι αυτοί έχουν ισχυρή στατιστική συσχέτιση με κλιματικές αλλαγές σε βάθος χρόνου.


Άσχετα από την μπουρδολογία περί επικείμενης καταστροφής, οι πυρήνες πάγων είναι οι πιο αξιόπιστοι δείκτες θερμοκρασιών περασμένων εποχών. Αυτή είναι η τελευταία μεσοπαγετώδης, τα τελευταία 11.000 χρόνια, ο ανθρώπινος πολιτισμός που ξέρουμε... Δείτε και το έρμο το CO2 με το οποίο μας δουλεύουν λιγάκι...


Αν δείτε τα τελευταία 400.000 χρόνια θα σας πιάσει φοβία για το τι γίνεται όταν τελειώσει η μεσοπαγετώδης, που εγώ, αντιγράφοντας άλλους που το είπαν πριν από μένα, σας εύχομαι να απολαμβάνετε... Δηλαδή. να μην φοβάστε την θέρμανση, (ποιά θέρμανση;) αλλά την κατάψυξη...

ο Ήλιος καθορίζει το κλίμα

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου