Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Γεννημένος ηγέτης

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης μιας κάποιας... μπαρουτοκαπνισμένης Αριστεράς, που κομπάζει επειδή έβαλε βύσμα στη στρατιωτική θητεία του (αδικώντας όλους όσοι δεν είχαν βύσμα), στην περιβόητη συνομιλία του με τον ημιπαράφρονα Ζίζεκ μπέρδεψε τη Ναόμι Κλάιν, τη συγγραφέα του βιβλίου «Το δόγμα του σοκ», με τη Ναόμι Κάμπελ, τη «μαύρη γαζέλα» του διεθνούς μόντελινγκ. Εξετέθη ελαφρώς, αλλά δεν πειράζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που γλωσσεύει την μπέρδα του ο καταληψίας συριζάνακτας. Το παράπλευρο κέρδος από το λαθάκι του φερέλπιδος νέου είναι ότι σε μια εποχή τηλεοπτικής και ειδησεογραφικής «λειψυδρίας» -όσον αφορά την ευτράπελη πλευρά της ζωής- πάντα μας προσφέρει χαμόγελο. Τα κρούσματα της ασχετοσύνης του και της έλλειψης ουσιαστικής παιδείας είναι αρκετά και σχεδόν κάθε ημέρα που περνάει προσφέρει ακόμη περισσότερα στους φίλους τού ακούσιου χιούμορ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται από την εξουσιαστική γη της επαγγελίας, τον πρωθυπουργικό θώκο. Αντιθέτως, πλησιάζει με βήματα γοργά και αποφασιστικά. Σαν τον πιγκουίνο στη φωλιά του. Ενδεικτικά υπενθυμίζονται το περιλάλητο «μακέτο» (αντί για μακέτα) του Κώστα Σημίτη και το «κάλτσες» (αντί για κάλπες) του Γιώργου Παπανδρέου.

Μπριάμ

Στο διαδίκτυο δεν πέρασε απαρατήρητο το λεκτικό ολίσθημα του Ελληνος οπαδού του Τσε Γκεβάρα. Οι χρήστες άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους και σχολίασαν δηκτικά τις ρητορικές επιδόσεις του πολύφερνου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Παρατίθενται μερικές από τις ιντερνετικές νοστιμιές.

1. Ο Τσίπρας δεν μιλάει αγγλικά, τα εφευρίσκει! 2. Τι Λοζάνη τι Κοζάνη, τι μπριγιάν και τι μπριάμ. 3. Να αφαιρεθεί η άδεια του φροντιστηρίου που έμαθε αγγλικά ο Alexis. 4. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης. 5. Ο ΓΑΠ δεν αγνοείται - μεταμφιέστηκε σε συριζαίο και κακοποιεί επίτηδες τα αγγλικά για να μην τον πάρουν χαμπάρι. 6. Με τρία τέτοια ακόμη θα γίνει αυτομάτως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. 7. Το επίπεδο του Αλέξη είναι η καλύτερη δυνατή απόδειξη ότι πρέπει να απαγορευτούν οι καταλήψεις στα σχολεία. 8. Δεν χρειάζεται να ξέρεις γράμματα για να διαπρέψεις στην πολιτική. Αρκεί να είσαι καλός στο μέτρημα (χρημάτων). 9. Τσε Παπάρα. 10. Ο Αλέξης δεν υπογράφει κανένα μνημόνιο επειδή δεν καταλαβαίνει τι γράφει. Ούτε το ελληνικό ούτε το αγγλικό κείμενο...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου