Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι μισθωτοί επιστρατεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξοντώνονται φορολογικά.

Μεταξύ εκείνων που είναι έξω από το διαπλεκόμενο Ολιγαρχικό καθεστώς της χώρας και αποτελούν το συντριπτικό κοινωνικό σώμα είναι οι μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα συντρίφτηκαν κάτω από την μισθολογική εξαθλίωση, τις απολύσεις, την παραλυτική ανεργία και την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας με την «Δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης που αφήνεται στην αποκλειστική εξουσία του αφεντικού.

Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα, που αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για την λειτουργία του καθεστώτος, συντρίβονται με τις συνεχείς επιστρατεύσεις, οι οποίες ονομάζονται προσφορά προς την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Τους ελεύθερους επαγγελματίες όμως και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, το καθεστώς δεν μπορεί ούτε να τους απολύσει ούτε να τους επιστρατεύσει. Επέλεξε λοιπόν, αφενός να τους στοχοποιήσει ως φορολογικούς απατεώνες και ως απόλυτα υπεύθυνους για την οικονομική κρίση και να τους παραδώσει μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ στον κοινωνικό κανιβαλισμό, αφετέρου να τους εξοντώσει φορολογικά και να τους εξαρτήσει απόλυτα από τα κέφια του κάθε εφοριακού, για να τους κόψει τον ελεύθερο «αέρα» τους και να τους εξαναγκάσει σε εσωστρέφεια.

Έως ότου ενωθούν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες, θα μας εξαθλιώνει ανεμπόδιστα το καθεστώς. Αυτή την ένωση όμως, δεν την θέλουν φυσικά τα κόμματα με πρώτο όπως φαίνεται το ΚΚΕ. Θέλουν το λαό στα δικά τους μαντριά.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου