Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά: Προοιωνίζονται νέες συμφορές

Πάντα κάθε συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον πλανητάρχη είναι κακό μαντάτο…

Η ξαφνική πρόσκληση του Σαμαρά στις ΗΠΑ είναι πολλαπλό κακό μαντάτο, για τον απλούστατο λόγο ότι πριν από λίγους μήνες ο Λευκός Οίκος είχε «τσαλακώσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό: Είχε αρνηθεί συνάντησή του με τον Ομπάμα.

Τι άλλαξε και προσκλήθηκε ο «απορριπτέος» Σαμαράς εσπευσμένος στις ΗΠΑ; Απολύτως τίποτα. Το σχέδιο ήταν μελετημένο, απλώς επενδυμένο με τη γνωστή αμερικανική στρατηγική της τρομοκράτησης κάθε δωσίλογου: Πρώτα σε τρομοκρατώ και σε «τσαλακώνω» και μετά σε καλώ για γεύμα…

Η εικόνα του Σαμαρά μπροστά στον πλανητάρχη τα λέει όλα…

Με κατεβασμένα τα βρακιά οι τρομοκράτες της υφηλίου προωθούν πιο αποτελεσματικά τους μακάβριους σχεδιασμούς τους…

Οι ΗΠΑ, όπως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, αγρυπνούν: Παρακολουθούν συστηματικά τις ελληνικές εξελίξεις και παρεμβαίνουν διακριτικά, αλλά διαρκώς κλιμακούμενα και ανοικτά.

Προετοιμάζουν, επίσης και το κατάλληλο έδαφος για πιο ενεργή και πιεστική (τρομοκρατική) παρέμβαση: Τις στρατηγικές και τακτικές αυτές τις έχουν αναγάγει σε επιστήμη…

Ιδιαίτερα κάνουν ορατή την επέμβασή τους όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, βρίσκεται σε οικτρό αδιέξοδο και προ των πυλών της κατάρρευσης (οικονομικής και πολιτικής).

Στα πρόθυρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας βρίσκεται η Ελλάδα και ολόκληρο το οικοδόμημα της ΕΕ και του ευρώ: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται γι αυτήν τη εξέλιξη…

Ο Σαμαράς βρίσκεται και αυτός σε δραματικό αδιέξοδο και προ των πυλών της παταγώδους πτώσης του. Είναι συνεπώς η πιο κατάλληλη ευκαιρία, αφού τον «τσαλακώσουν» πρώτα, να τον καλέσουν να συναντήσει τον πλανητάρχη.

Οι ΗΠΑ, φαίνεται ότι αρχίζουν να αφήνουν κατά μέρος τις «διακριτικότητες» και να μπαίνουν πιο ενεργά και επιθετικά στο παιχνίδι το σχετικό με τον έλεγχο της ΑΠΟΙΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΣ.

Ταυτόχρονα αρχίζουν πιο πιεστικά να προωθούν την άμεση επίλυση των στρατηγικών τους στόχων, όπως την επίλυση του Κυπριακού.

Εκτιμούμε ότι το Κυπριακό ήταν το κύριο μενού του γεύματος Ομπάμα-Σαμαρά.

Φυσικά οι «απαιτήσεις» του Ομπάμα θα αγκάλιασαν και άλλα πολλά ζητήματα.

Το παρακάτω, συνοπτικό ρεπορτάζ με τις διπλωματικές δηλώσεις των δύο ανδρών, αν αποκωδικοποιηθούν δίνουν μια βάση των ζητημάτων που ετέθησαν: Των ζητημάτων που έθεσε ο αυτοκράτορας του πλανήτη:
http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=23264&-V=news

Εκτιμούμε, όμως, ότι το Κυπριακό ήταν το πιο καυτό ζήτημα. Το έθεσε διπλωματικά, αλλά ανοικτά ο Ομπάμα:

«Είναι σημαντική ευκαιρία για την επίλυση των εδώ και δεκαετίες αντιπαραθέσεων και εντάσεων στην Κύπρο. Θα εργαστούμε πολύ στενά όλοι μαζί για να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πρόοδος».

Ένα ακόμα επιβεβαιωτικό στοιχείο είναι και το εξής: Ο Σαμαράς επικοινώνησε με το κυπριακό ανδρείκελο, τον Αναστασιάδη, τόσο ΠΡΙΝ, όσο και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ τη συνάντησή του με τον Ομπάμα…

Επίσης, τελευταία παρατηρείται μια μεγάλη κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό.

Στις 4 Αυγούστου (λίγο πριν το ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ) ο γνωστός σημιτάνθρωπος, Π Αυγερινός, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, υπογραμμίζοντας:

«Είμαι της λογικής ότι το σχέδιο Ανάν θα είχε λύσει πολλά προβλήματα. Πέρασαν δέκα χρόνια και σήμερα δεν υπάρχει στρατός στο νησί… Οι πολιτικοί πολλές φορές ήταν πολύ κακοί, ανέπτυξαν οι ίδιοι έναν εθνικισμό(!) αρρωστημένο χωρίς διέξοδο».

Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και τον Τάσο Παπαδόπουλο:

«Για μένα ήταν από τους μοιραίους ανθρώπους για την Κύπρο. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Ξέρω τις απόψεις των Ευρωπαίων, τις απόψεις της Σοσιαλιστικής Ομάδας που έζησα και είναι κρίμα ενώ διαμόρφωναν κοινές απόψεις, στη συνέχεια βρίσκαμε ανθρώπους οι οποίοι τις αρνούνταν».

ΟΛΑ αυτά δείχνουν ότι η Κύπρος ΟΧΙ απλώς βρίσκεται στο στόχαστρο (πάντα ήταν), αλλά και ότι η ΗΠΑ μεθοδεύουν την άμεση επίλυση του ζητήματος με ένα νέο Σχέδιο Ανάν.

Η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη. Στην Κύπρο πρωθυπουργός είναι ένα ελεεινό ανδρείκελο, το ίδιο και στην Ελλάδα.

ΟΛΑ, συνεπώς, δείχνουν ότι το Κυπριακό ήταν το κύριο θέμα στη συζήτηση του Ομπάμα με τον Σαμαρά…

Ο Σαμαράς γύρισε με την εντολή να εκτελέσει και αυτό το «συμβόλαιο θανάτου» Την Κύπρο…

Είπαμε: Όταν τα ανδρείκελα καλούνται από τον πλανητάρχη τότε Προοιωνίζονται νέες συμφορές, κυρίως ΕΘΝΙΚΕΣ…

resaltomag.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου