Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κρυφακούγοντας τη Μέρκελ

Βάλτε το χέρι στην καρδιά (όχι στην τρύπια τσέπη) και ομολογήστε το: θα υποκλέπτατε συνομιλία της Αγκέλας αν μπορούσατε;

Υποτίθεται ότι αυτό έκαναν οι Αμερικανοί, οι οποίοι γλίτωσαν βέβαια τη Γερμανία από του Στάλιν τα δόντια. Τώρα οι Γερμανοί ζητούν τα ρέστα. Ζητούν και εξηγήσεις, αντί να ανάβουν λαμπάδες στο ύψος των προέδρων της υπερδύναμης. Ετσι είναι ο κόσμος. Αχάριστος. Είναι δυνατόν να πιστεύουν οι Φριτς και οι Μπρουνχίλντε ότι κάθονταν η CIA και η NSA και έβαζαν αγγαρεία στους υπαλλήλους τους να στήνουν αυτί στις συνδιαλέξεις της καγκελάρας με το στριφνό υφάκι; Τώρα που οι Αμερικανοί δεν έχουν φράγκα να πληρώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους τους, θα δαπανούν εργατοώρες σε αχρείαστες υποκλοπές; Είναι αχρείαστη η «συνακρόαση» των συνδιαλέξεων της κυρίας Μέρκελ, διότι ο θείος Σαμ την έχει στον τσεπάκι πριν καν αναλάβει καθήκοντα. Ολους τους έχει «στιμαρισμένους» ο μπαρμπα-Σαμ. Θυμάται περισσότερα για τη ζωή μας από εμάς τους ίδιους. Και συνταγή της γιαγιάς να έχετε ξεχάσει πάρτε τηλέφωνο την αμερικανική πρεσβεία της χώρας σας. Κάπου θα την έχει καταχωρίσει. Παρακάτω παρατίθεται απομαγνητοφώνηση μιας από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της κυρίας Μέρκελ με τον Βόφγκανγκ (μάλλον Σόιμπλε το επίθετό του). Καλή συνακρόαση!

Πρέτσελ

«Ναι, ναι. Τα λουκάνικα προχθές δεν μου άρεσαν πάρα πολύ. Μετά το έβδομο ένιωσα μια κάποια βαρυστομαχιά και ήπια μια κανάτα νερό με ανθρακικό για να στρώσει το στομάχι. Στη συνέχεια τσάκισα δύο καφάσια ξυνολάχανο, ένα κότσι χοιρινό, τέσσερα πρέτσελ και τρία στρούντελ επιδόρπιο. Ε, για να μου φύγει κι η γεύση του νερού από το στόμα ήπια και ένα πενταλιτράκι μπίρα για να συνέλθω. Εσύ τι κάνεις, ρε Βόλφγκανγκ; Βλέπεις Τράγκα; Μαζόχας είσαι; Αυτός μας βρίζει Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο μας λέει ναζί. Την Κυριακή μάς υποδεικνύει να πληρώσουμε, λέει, μισό τρισ. ευρώ πολεμικές επανορθώσεις. Σε πήρε κάνα τηλέφωνο ο Στουρνάρας; Αααα, δεν σε πήρε. Καλύτερα. Οταν μιλάς πολύ στο ασύρματο, χαλάς την μπαταρία του και θέλει φόρτιση. Ασε τώρα που θα σπαταλάμε ηλεκτρικό τζάμπα και βερεσέ για τους Ελληνες. Ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να του μιλάς αυτουνού. Μια συνέντευξη να δώσεις, θα κάνει ό,τι προτείνεις. Μην έχεις αμφιβολίες. Εδώ, να φανταστείς, φουλάρει βενζίνη μόνο από τα πρατήρια που γράφει η “Bild”».

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου