Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Το κόμμα της Φραπελιάς

Δάκρυα χαράς έφερε στα μάτια των απανταχού stand up comedians της επικράτειας η είδηση για την δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης, την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας, συνυπέγραψαν 58 (αυτοαποκαλούμενες) “προσωπικότητες”.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ονόματα, δεν είναι δυνατόν να μην κλάψεις (από τα γέλια). Ένας αχταρμάς από παλαιοπασόκους, ζόμπι του Σημιτισμού, με γαρνιτούρα μερικούς τηλεοπτικούς και καλλιτεχνικούς μαϊντανούς.

Εκ των επικεφαλής της κίνησης, είναι ο γυρολόγος της πολιτικής, Νίκος Μπίστης, που συνεχίζει να καταρρίπτει, το ένα μετά το άλλο, τα ρεκόρ αλλαγής κομμάτων, καθώς είναι το 58ο κόμμα στο οποίο συμμετέχει (χωρίς να συνυπολογίζεται το MEGA, απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του).

Άλλοι συμμετέχοντες, είναι ο αλήστου μνήμης υπουργός του Σημίτη, Ν. Χριστοδουλάκης, ο “εκλογολόγος” του ΠΑΣΟΚ, Παρασκευάς Αυγερινός (ναι! ζει!), ο Σταύρος Μπένος (ΠΑΣΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα), ο Θανάσης Χειμωνάς (υποψ. βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).

Ανάμεσα στους 58, υπάρχουν επίσης, σοσιαλιστές του Μετς και της Εκάλης, στελέχη της κερδοφόρου αριστεράς, μέχρι και άτομα που εμφανίζονται στην λίστα Λαγκάρντ.

Το κερασάκι στην τούρτα, βάζει ο καλλιτεχνικός χώρος με δυο πολιτικά υπερ-μεγέθη: Το Νίκο Πορτοκάλογλου, και τον Γιάννη Μπέζο. Διότι, όπως μπορεί να κατανοήσει και ο πιο αδαής, αν η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε, είναι κυρίως γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δραστηριοποιηθεί πολιτικά ο Νίκος ο Πορτοκάλογλου.

Όπως έχουν δηλώσει οι 58, θέλουν η κίνησή τους να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία μιας ελληνικού τύπου “Ελιάς”, στα πρότυπα της συνονόματης Ιταλικής πολιτικής κίνησης.

Το πρόβλημα είναι οτι, διαβάζοντας τα ονόματα, αντιλαμβάνεσαι οτι ένα τέτοιο σύνολο από σούργελα, είναι κομμάτι δύσκολο να αποτελέσει την Ελληνική “Ελιά”.

Μπορεί όμως κάλλιστα να αποτελέσει την Ελληνική “Φραπελιά”.

amantomatimou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου