Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το πολιτικό σύστημα «προαγωγός» της κοινωνίας.

Δυστυχώς, το ίδιο το πολιτικό σύστημα, με τον τρόπο που ενεργεί, εξοικειώνει τους πολίτες στην παρανομία και εξηγούμαστε.

Όταν το «μνημονιακό τόξο» επιβαρύνει τον κόσμο με νέους δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι πολλοί πολίτες, είτε δεν έχουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν, είτε τα λίγα χρήματα που μπορούν ακόμα να βρουν, τα διαθέτουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών τους και γενικά των οικογενειών τους και όχι για την εξόφληση υπέρογκων και παράλογων χαρατσιών.

Όταν όμως ένας πολίτης ενσυνείδητα πλέον παραβιάζει συστηματικά τον όποιο νόμο (κατασκευάζει το πολιτικό σύστημα), στο τέλος εξοικειώνεται και εθίζεται στην παραβατικότητα γενικά. Ένας πολίτης μέχρι τώρα ευσυνείδητος, επιλέγει την παρανομία για να διασώσει την οικογένειά του. Ενδέχεται μάλιστα αυτός ο πολίτης να οδηγηθεί και στη φυλακή για μικροχρέη προς το Δημοσιο, οπότε η ιδιότητα του παράνομου περνά στη συνείδησή του σε άλλο επίπεδο εξοικείωσης.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πως θα μπορέσει η Πολιτεία στη συνέχεια να επαναφέρει αυτόν τον πολίτη πίσω στη νομιμότητα; Δεν αντιλαμβάνονται άραγε οι ιθύνοντες ότι έτσι εξωθούν και εθίζουν μεγάλες μάζες του λαού στην παραβατικότητα;

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου