Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αφού οι φόροι είναι «αριστεροί» γιατί να μην έρθει η Αριστερά;

Ο ενιαίος φόρος για την ακίνητη περιουσία που επιβάλει η κυβέρνηση είναι φόρος της Αριστεράς και όχι φόρος των φιλελεύθερων. Αυτό περίπου μας είπε χθες το πρωϊ ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για το θέμα, γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Θεοχάρης μιλώντας στο Ρ/Σ Βήμα Fm.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα "αριστερό". Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"».

Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και από το ΠΑΣΟΚ όταν μας έβαζαν στο μνημνόνιο και επέβαλαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ειδικότερα μας έλεγαν ότι αυτά τα μέτρα είναι ξένα προς την σοσιαλιστική τους ιδεολογία και ευαισθησία. Ε, λοιπόν, εκεί που έστειλε ο λαός τους «ευαίσθητους» σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, εκεί ακριβώς θα στείλει και τη «φιλελεύθερη» ομάδα της ΝΔ, όπως την χαρακτηρίζει ο κ. Θεοχάρης.

Αφού όμως, τόσο οι εναπομείναντες «ευαίσθητοι» σοσιαλιστές της συγκυβέρνησης, όσο και οι φίλοι τους της φιλελεύθερης ομάδας, δεν θέλουν αυτούς τους φόρους, τους οποίους θεωρούν αριστερούς, τότε λοιπόν γιατί να μην έρθει η ίδια η Αριστερά που τους γνωρίζει καλά, για να τους εφαρμόσει τουλάχιστον σωστά;

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου