Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το ΕΤΜΕΑΡ είναι φόρος. Μη ανταποδοτικός. Φέρνει ενεργειακή φτώχεια, αποβιομηχάνιση. Σκοτώνει.

energypress.gr

"...στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζεται προσφυγή που έχει καταθέσει μεγάλη ελληνική ενεργοβόρα επιχείρηση, σύμφωνα με την οποία το ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο πληρώνεται από όλους τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είναι φόρος και όχι Τέλος, συνεπώς θα πρέπει να αποφασίζεται και να επιβάλλεται με νόμο και όχι με απόφαση της ΡΑΕ όπως σήμερα..."

Όχι ότι η Βουλή δεν θα μπορούσε να ψηφίσει ό,τι της βάλουν μπροστά της, αλλά η Σάρα πέθανε από ασφυξία επειδή δεν μπορούσαν οι δικοί της να πληρώνουν το ρεύμα. Άλλοι παίρνουν φωτιά επειδή ζεσταίνονται με κεριά. Ο άλλος πέθανε μόνος του και "σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγχωριανών του, το σπίτι ήταν παγωμένο και βυθισμένο στο σκοτάδι, καθώς η ΔΕΗ, άγνωστο από πότε, είχε κόψει το ρεύμα".

Δεν μπορώ και ούτε με νοιάζει να λύσω τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Ούτε θεωρώ την επανάσταση αυτοσκοπό. Αλλά, το τέλος υπέρ ΑΠΕ, που το βάφτισαν ΕΤΜΕΑΡ, είναι φόρος. Μη ανταποδοτικός φόρος πιο χυδαίος από τον κάθε φόρο. Πρώτα από όλα είναι ψευδεπίγραφος. ΕΤΜΕΑΡ σημαίνει "ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων". Πουθενά δεν προκύπτει ότι το τέλος υπέρ ΑΠΕ ή ΕΤΜΕΑΡ, ή οι ΑΠΕ οι ίδιες, μειώνουν αέριους ρύπους. Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν ρύπους. Δεν το λέω πιά εγώ ή άλλοι ακαταλαβίστικοι bloggers... Το λέει το Spiegel: "All of the wind turbines, rooftop solar panels, hydroelectric and biogas plants in Germany have not reduced CO2 emissions in Europe by a single gram". Καταλαβαίνετε αγγλικά, αλλά να το πω και Ελληνικά: "Όλες οι ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά σε ταράτσες, υδροηλεκτρικά και μονάδες βιοαερίων στην Γερμάνία, δεν έχουν μειώσει ούτε ένα γραμμάριο εκπομπών CO2 στην Ευρώπη". Μην ακούτε την προπαγάνδα των ΑΠΕτζήδων. Δεν μπορούν να μειώσουν εκπομπές. Τις αυξάνουν λόγω επιβολής μεταβλητής και τυχαίας λειτουργίας στις συμβατικές μονάδες. Ακόμα και σε αυτές τις μονάδες αερίου (χωρίς τις οποίες όμως δεν μπορούν να υπάρξουν ΑΠΕ σε ένα δίκτυο χωρίς βεβαιότητα blackout -- και όταν δεν φυσάει, και όταν φυσάει). Θυμηθείτε το Μ.Α.Μ.Κ. Τα Α.Δ.Ι. Επιδοτούμε με πρόσθετα τέλη-φόρους, μία ήδη επιδοτούμενη κοροϊδία που παριστάνει την "ανανεώσιμη" "πηγή" "ενέργειας". Δεν είναι τίποτα από τα τρία αυτά. Μηχανισμός φορολογίας είναι.

Πουθενά και ποτέ, από το 1975 που υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή, κανένας συνδυασμός ΑΠΕ (με εξαίρεση μεγάλα υδροηλεκτρικά) δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατική θερμική μονάδα. Ποτέ και πουθενά. Ούτε και στο μεγάλο, διάσπαρτο, και διασυνδεδεμένο συνδυασμό αιολικών εγκαταστάσεων στην Αυστραλία, το μεγαλύτερο που υπάρχει.

Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να το παράγουν σε χρήσιμη ποσότητα. Αυτό βλάπτει την βιομηχανία. Φέρνει ενεργειακή φτώχεια και θανάτους στον κόσμο. Δεν ξέρω αν είναι "τέλος" ή είναι "φόρος", αλλά δεν είναι καν ανταποδοτικό. Δεν παίρνουμε αυτό το οποίο διαφημίζει το όνομά του. Δεν εξοικονομούμε τίποτα. Δεν μειώνουμε ρύπους. Οι μίζες και τα δωράκια και οι εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων της ΕΛΕΤΑΕΝ, οι τα ψέματα που τάζει σε πολιτικούς, ή σε ΟΤΑ δεν είναι ανταπόδοση. Διαφθορά είναι. Φτάνει πια.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου