Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ - Σταχυολογήματα

Τρεις είναι οι αγιότερες και πιο οσιακές μορφές της Ορθοδοξίας τον Βορρά, ο Άγιος Θεοδόσιος του Κιέβου, ο Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ και ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, τρία αστέρια ολοφώτεινα στο στερέωμα της Ρωσικής Ορθοδοξίας.

Ο Άγιος Σεραφείμ, νεώτερος των άλλων, έζησε, έδρασε και έλαμψε τον 18ον και 19ον αιώνα (1759 — 1833). Γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1759 στην πόλη Κούρσκ και παρέμεινε εκεί μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην ηλικία αυτή πήρε τη γενναία απόφαση να αφοσιωθεί ολόψυχα στο Θεό και οδήγησε τα βήματα του στο Μο­ναστήρι του Σάρωφ.

Στην μοναχική του κουρά ονομάσθηκε Σεραφείμ — προηγουμένως είχε το όνομα Πρόχορος. Ένα έτος αργό­τερα χειροτονήθηκε Διάκονος και μετά έξι χρόνια, σε ηλικία 34 ετών, Ιερεύς. Όταν λειτουργούσε, πετούσε στα ουράνια, και πολλές φορές αξιωνόταν να βλέπει θαυμαστά οράματα και να ακούει αγγελικές μελωδίες.

Τι διαφέρει ο απλός τοκογλύφος από την τράπεζα;

Πρώτον, ο απλός τοκογλύφος δίνει δικά του πραγματικά χρήματα ενώ η τράπεζα δίνει χρήμα που φτιάχνει μόνη της με μια λογιστική εγγραφή τη στιγμή του δανεισμού.

Δεύτερον, ο τοκογλύφος είναι παράνομος ενώ η τράπεζα είναι νόμιμη.

Τρίτον, για να πάρει τα χρήματά του πίσω ο τοκογλύφος μπορεί να μπλέξει σε πολυετείς και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες, ενώ η τράπεζα βγάζει μια διαταγή πληρωμής χωρίς δίκες και κάνει πλειστηριασμό.

Επιχείρηση Musketereer - όταν ο Κόσμος ήταν, ξανά, ...πολυπολικός


Σκεφτόμουνα την Αίγυπτο, την "Άνοιξή" της, και τα δημοσιονομικά της, και κάπως έφτασα στον πόλεμο του ...1956 στο Σουέζ. Αυτός ο πόλεμος ήταν η επιχείρηση Musketeer.