Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η αυτοκτονία της ανθρωπότητας!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Πριν χρόνια, ο Γάλλος συγγραφέας Ρομαίν Ρολλάν, υποστήριξε σε άρθρο του, ότι η ανθρωπότητα εξωθείται στην αυτοκτονία. Ο συγγραφέας καλούσε όλους αυτούς που συνειδητοποιούν τί συμβαίνει, να βγουν από την παθητικότητά τους και να δουλέψουν για να γίνει κοινή συνείδηση η απειλή που επικρέμαται πάνω από την ανθρωπότητα.

Δεν θυμάμαι τί ακριβώς υποστήριζε ο Ρομαίν Ρολλάν. Καθένας από εμάς κρίνοντας τα γεγονότα, αν δεν είναι παγιδευμένος στις προκαταλήψεις και στους μύθους, έχει γνώση του πως έχουν τα πράγματα. Γνωρίζει πως ο,τι κάνουν σ' αυτόν σήμερα, θα κάνουν στην ανθρωπότητα αύριο και το αντίθετο. Καθένας από μας είναι μια μικρογραφία της ανθρωπότητας. Το ίδιο και η ανθρωπότητα είναι ένας άνθρωπος, ο Αδάμ. Αυτό μας βοηθάει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον κόσμο, με το να γνωρίζουμε τί συμβαίνει σε μας τους ίδιους. Με τον τρόπο με τον οποίο εξωθείται ένας από εμάς στην αυτοκτονία, με τον ίδιο τρόπο εξωθείται η ανθρωπότητα στην αυτοκτονία.

Νόμιμο ή ηθικό; Παρακαλώ, να μην απαντήσω

Η είδηση: Έκτακτη παροχή 100 εκατ. ευρώ στους δικαστές

«Τροπολογία με την οποία αποδεσμεύεται η έκτακτη παροχή ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τους εν ενεργεία δικαστές, κατέθεσε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στην ουσία πρόκειται για μια από τις βασικές δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προς τους δικαστές προκειμένου οι δεύτεροι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις».


Έστειλα την είδηση σε φίλη νομικό, με το πειραχτικό σχόλιο «οι εξουσίες τελικά τα βρίσκουν…»

Ακριβοί στα πίτουρα

Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο ιδανικός άνθρωπος, ο πολίτης που είναι αξιότερος όλων τιμής, υπόληψης και προστασίας, για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ «Βίλα Αμαλία» είναι Πακιστανός/Αφγανός/Σομαλός κ.λπ., gay λαθρομετανάστης, που εκτρέφει καρέτα-καρέτα, ζει σε «κοινωνικό χώρο», ήγουν κατάληψη, και πουλάει απλωμένα στη λινάτσα τα λαθραία της Καμόρα.

Αμα κατεβαίνει και στις πορείες μαζί με τους «αλληλέγγυους» εγχωρίους, κι είναι κι αυτός συλλέκτης μπουκαλιών, στουπιών, βενζίνης και έχει ρόπαλο, αντιασφυξιογόνο μάσκα και κουκούλα, τότε μιλάμε για το απόλυτο είδωλο της διαταραγμένης αριστεροσύνης, τον Ιερό Μόσχο της «Ηρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.» αλλά και της νεοτέρας «επανάστασης», ερήμην του μικρού και αδικοχαμένου Αλέξη, που κανείς δεν τον ρώτησε για τα πλιάτσικα, τους καμένους και τους βανδαλισμούς που ενίοτε λαμβάνουν χώρα αυθαιρέτως στο ανύποπτο όνομα και στη μνήμη του.

Panathinaikos: Το μεγάλο φαβορί για τη Γιουροβίζιον

Νέα εντός έδρας ήττα υπέστη η ομάδα του ηγέτη Γιάννη Αλαφούζου. Αυτή τη φορά ήταν ο Λεβαδειακός ο οποίος κέρδισε τον ΠΑΟ άνετα με 2-1.

Μετά το τέλος του αγώνα, εξοργισμένοι οπαδοί της ομάδας επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟ Χρήστο Παναγόπουλο ζητώντας του εξηγήσεις για την τραγική πορεία της ομάδας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και νυν αντιπρόεδρος του ΠΑΟ τους απάντησε οτι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την εμπειρία του στο μάνατζμεντ.

Η ΝΔ αναγνωρίζει πολιτική ευθύνη στον κ. Βενιζέλο, αλλά συγκυβερνά μαζί του!

Εκεί στη ΝΔ φαίνεται ότι μας περνούν για πολύ αφελείς, δεν εξηγείται διαφορετικά. Ενώ λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ζητούν έρευνα και για τον κ. Βενιζέλο, σε ότι αφορά το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, βγαίνουν τα στελέχη της ΝΔ και αντιτείνουν (δίκην δικαστών) ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μόνο πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε έχουμε να πούμε κάτι προσωπικά για τον κ. Βενιζέλο, το θέμα είναι άλλο. Το θέμα αφορά την αξία που δίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα στην έννοια της πολιτικής ευθύνης.

Η εφαρμογή του Πυθαγορείου θεωρήματος με νερό