Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το φοβερό πνεύμα της λύπης

Το φοβερό πνεύμα της λύπης, όταν κυριεύσει την ψυχή του ανθρώπου και τη σκοτίσει ολοκληρωτικά, την εμποδίζει από κάθε αγαθή εργασία και τη γεμίζει με κάθε κακία. Γιατί δεν της επιτρέπει να προσεύχεται με προθυμία, δεν την αφήνει να εγκαρτερεί στην ωφέλεια των ιερών αναγνωσμάτων, κάνει τον άνθρωπο οργίλο και επιθετικό προς τους αδελφούς.
Γενικά η λύπη, αφού δημιουργήσει σύγχυση σ’ όλες τις σωτήριες σκέψεις της ψυχής και παραλύσει τη δραστηριότητα και την καρτερία της, τη φέρνει σε σημείο να είναι σαν ανόητη και μανιακή, δένοντάς την με το λογισμό της απελπισίας.

Δικαιώθηκε από το ΕΔΔΑ η υπάλληλος της British Airways που της είχε απαγορευτεί να φοράει τον σταυρό της

Η χριστιανή υπάλληλος της British Airways Nadia Eweida ήταν η νικήτρια στην δικαστική της διαμάχη με την αεροπορική εταιρεία, που κράτησε έξι χρόνια και αφορούσε το δικαίωμά της να φορά τον σταυρό της στον χώρο εργασίας της.

Το δικαίωμα να πρεσβεύει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις υπερίσχυσε των ενιαίων ενδυματολογικών κανόνων που επέβαλε η εταιρεία στο προσωπικό της, αναφέρει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Πώς θεραπεύονται οι αναμνήσεις;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μαύρες σκέψεις, οδυνηρές αναμνήσεις. Πώς δεν θα έρχονται μαύρες σκέψεις στο μυαλό; Πώς θεραπεύονται οι οδυνηρές αναμνήσεις;

Αν δεν θέλουμε να έρχονται μαύρες σκέψεις στο μυαλό, να μην βάζουμε καρδιά σε όλα τα πράγματα. Η καρδιά είναι του Θεού. Το να βάζουμε στην καρδιά πράγματα στα οποία δεν είναι ο Θεός είναι η αιτία που έρχονται μαύρες σκέψεις στο μυαλό. Γιατί αντί να λατρεύουμε το Θεό, λατρεύουμε τα είδωλα. Η καρδιά είναι άγιος τόπος, προορισμένος για το Θεό.

Να μην αφήνουμε να γεννηθεί στην καρδιά σκέψη που δεν είναι του Θεού. Διώχνουμε τις μαύρες σκέψεις, με το να εξετάζουμε, αν είναι ο Θεός εκεί.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ το βουλώνουν για το Kυπριακό μνημόνιο που έφερε το ΑΚΕΛ!

Μα για το φονικό, δεν είπαμε κουβέντα

Εντάξει, είπαμε σχέσεις αδελφικές μεταξύ κομμάτων, αλλά αυτή η ομερτά που έχουν κηρύξει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ για το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ με την κυβέρνησή του και τον πρόεδρό του έφερε στην Κύπρο την τρόικα και το Μνημόνιο, πάει πολύ!

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, βρέθηκε στην Αθήνα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: “Με πολύ μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον σ. Κυπριανού, ανταλλάξαμε εμπειρίες πια και για τα θέματα της κρίσης, των μνημονίων, μια και οι δυο χώρες βρίσκονται σε μία παράλληλη πορεία. Εμείς βεβαίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την υποχρέωσή μας σ’ αυτή την περίοδο, μαζί με τα θέματα της κρίσης να σκεφτόμαστε την κατάσταση στην περιοχή και το άλυτο ακόμα Κυπριακό πρόβλημα, που οπωσδήποτε σε συνθήκες κρίσης μπορεί να δημιουργήσει και περισσότερες παρενέργειες, μια και η περιοχή έχει και μεγάλους ανταγωνισμούς. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι μεν αυτονόητο, αλλά δεν το θεωρούμε καθόλου περιττό και ρουτίνα, να επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού έτσι όπως το διεκδικεί η Κυπριακή Προεδρία”.